Hele familien samles på Stadion

BOB-tribunen er blitt samlingsplass for tre generasjoner i familien til Anne Vonli Dagsvik.

Hos denne fine gjengen er det ikke familieselskapene hjemme som er møteplassen, det er de 15 hjemmekampene de tilbringer på BOB-tribunen med tre generasjoner rundt seg.

For når Knut Dagsvik (53) og Anne Vonli Dagsvik (40) drar på kamp med døtrene Vilde (11) og Julie (9), er mange kjente rundt dem.

- Bak oss sitter min bror med sine tre sønner, og så sitter min far ved siden av oss. Om vi ikke alltid møtes andre ganger, så møtes vi fast på Stadion, forteller Anne.

Interessen vokste raskt

Familien Dagsvik stortrives som partoutkort-innehavere på BOB-tribunen. Mor Anne Vonli Dagsvik fra Sotra og far Knut Dagsvik fra Landås vokste opp med Brann i blodet, og etter hvert har jentene deres også blitt bitt av Brann-basillen.

Klar for kamp på BOB-tribunen: Knut Dagsvik (53), Vilde (11), Julie (9) og Anne Vonli Dagsvik (40).
Klar for kamp på BOB-tribunen: Knut Dagsvik (53), Vilde (11), Julie (9) og Anne Vonli Dagsvik (40).

- Min mann og jeg har alltid vært Brann-supportere. Vi har måttet jobbe litt med jentene for å få de til å bli interesserte de også, slik at vi har kunnet gå på Brann-kamp sammen, forklarer Anne til Brann.no.

-  Vi begynte å se kamper hjemme, så har vi kjøpt drakter og dratt de med på kamp. I begynnelsen var ikke interessen for selve kampene så veldig stor, da var det mer turer i kiosken som opptok jentene. Men nå er de blitt veldig interesserte, fortsetter hun.

Forskjellen er stor fra jentene begynte å gå på kamp og i dag:

-  Det å gå på Stadion er kjempestas. Jentene synger med på Nystemten og kjenner alle spillerne. Det er noe som har vokst frem etter hvert, sier Anne Vonli Dagsvik.

Supportersyklus

Som Brann-supporter er det ikke unaturlig at man går gjennom forskjellige faser i livet. Første fasen er når interessen oppstår.

-  Jeg vokste opp i en familie med far og to brødre som er veldig fotballinteresserte, så det var ikke til å unngå. Vi fulgte med da Brann rykket opp og rykket ned, så jeg er vokst opp med Brann da, sier Anne om henviser til den såkalte heistilværelsen tidlig på 1980-tallet.

Andre fasen er gjerne den hvor man er mest ivrig og aktiv som supporter:

-  Vi sto på Store Stå. Da Brann scoret ble folk helt gale og klatret opp på gjerdene. Det står liksom brent fast i hodet som sterke minner. Da skjønte jeg hva engasjement var, forteller Anne.

Når man får familie endrer supporterlivet seg for mange. En fase oppstår der familiens behov kommer i første rekke.

-  Vi prøvde litt på Store Stå, men som familie passer det bedre for oss å sitte på BOB-tribunen. Det er kjempebra stemning og mange andre familier som har partoutkort, så vi møter igjen de samme som sitter bak oss eller foran oss, sier Anne.

- Det er helt ypperlig for barnefamilier å sitte på BOB-tribunen. Det er veldig kjekt, fortsetter hun.  

Nå er neste hjemmekamp alltid en happening for familien Dagsvik:

- Vi gleder oss, alle fire. Når vi kjører til kamp hører vi på Brann-sanger, har på oss Brann-draktene, snakker om kampen og tipper hva resultatet blir og sånne ting, forteller Anne.

Før familien går inn på BOB-tribunen, så er det også én ting som jentene gjerne vil ha med seg:

- Vi går innom fanzone på vei til kamp og sjekker om vi kan treffe noen av spillerne som ikke er med i troppen. Da får jentene autografer og tar bilder med dem. Det er alltid like gøy. Det begynner å bli en bra samling nå etter hvert, sier 40-åringen.

- TV-kamp blir ikke det samme 

Familien kunne valgt å se kampene på TV, men opplever det som mer givende og aktiverende å gå sammen på Stadion:

- Det å gå på Stadion i forhold til å se Brann på TV er en helt annen opplevelse. Vi får noe som familien gjør sammen, bedre enn å gå på kino eller teater. Vi snakker mye om det i forkant og i etterkant, sier Anne.

At jentene nå er ivrige Brann-supportere betyr litt ekstra for mor i familien:

- Det er det gøy å lære jenter å heie på Brann. Fint at det ikke bare er gutter som heier på Brann og er fotballinteresserte, påpeker hun.

Annonse fra Eliteserien: