Yttergård Jenssen blir Brann-spiller

Brann har signert midtbanespilleren Ruben Yttergård Jenssen fra nederlandske Groningen.

Annonse:

30-åringen er en merittert spiller med 39 A-landskamper for Norge og 216 A-kamper for Tromsø IL fordelt på ni sesonger.

Han kommer til Brann fra nederlandske Groningen, og har også spilt for Kaiserslautern i Tyskland etter at han forlot norsk fotball i 2013.

Ruben er sønnen til tidligere Brann-assistent Truls Jenssen og broren til Ulrik Yttergård Jenssen som spiller i danske Nordsjælland.

Signert ut 2020-sesongen

Yttergård Jensen ankom Bergen lørdag formiddag. Han har fullført den obligatoriske medisinske testen og deretter sluttført overgangen sammen med sportssjef Rune Soltvedt.

Kontrakten er på to og et halvt år, ut 2020-sesongen. Branns sportssjef er strålende fornøyd.

- Dette er en spiller som vil passe godt hos oss. Han er en erfaren ledertype og en person som dyrker den toppidrettskulturen vi ønsker å ha gjennom dønn seriøst arbeid hele tiden. Ruben er en meget god fotballspiller, sier Soltvedt.

- Gleder meg enormt

Ruben Yttergård Jenssen gleder seg over at overgangen til Brann går i orden:

- Jeg gleder meg enormt. Jeg kommer til en klubb som kjemper i toppen av Eliteserien og håper å bidra til at høstsesongen blir bra, sier nykommeren.

- For familien blir det fint å komme tilbake til Norge. Både min far og andre har fortalt mye fint om Bergen, og jeg gleder meg til å komme hit. Jeg kjenner mange av spillerne fra før og tror jeg vil komme fort inn i gruppen. Det er flotte typer her som det blir fint å være på lag med, forteller 30-åringen.

Han har vært igjennom oppkjøringen med Groningen de siste ukene og er i bra fysisk form selv om det er en stund siden forrige obligatoriske kamp.

Klar i dette vinduet

30-åringen er født og oppvokst i Tromsø, spilte barne- og ungdomsfotball for TIL, men var som ungdom også innom Fløya og deretter Sogndal (1997) der hans far var trener.

Han debuterte i den øverste divisjonen allerede som 17-åring. Han ble først brukt som flankespiller på høyresiden, men ble etter hvert sentral midtbane. Han er venstrefotet.

Nykommeren blir Brann-spiller i sommervinduet, men er ikke aktuell til morgendagens kamp mot Molde. Debuten kan tidligst komme hjemme mot Sarpsborg 08 søndag 19. august.

I TYSKLAND: Ruben Yttergård Jenssen har spilt for Kaiserslautern i tillegg til Groninngen og Tromsø.
TYSKLAND: Ruben Yttergård Jenssen har spilt i Kaiserslautern i tysk fotball, samt i nederlandske Groningen.

FAKTA

  • Ruben Yttergård Jenssen

  • Født: 4. mai 1988

  • Høyde: 173 cm

  • Vekt: 71 kg

  • Nasjonalitet: Norsk

  • Posisjon: Midtbane

  • Tidligere klubber: Groningen (Nederland), Kaiserslautern (Tyskland), Tromsø (216 kamper, 9 mål), Sogndal (yngre), Fløya (yngre)

  • Landskamper: 39 A-kamper, 13 U21-kamper, 5 G19-kamper, 8 G18-kamper, 4 G17-kamper, 3 G16-kamper

  • Kontrakt med Brann: Ut 2020

Annonse fra Eliteserien: