yabets

Yaya har signert proffkontrakt

17-åringen Yabets Yaliso Yaya har skrevet proffkontrakt med Brann, frem til sommeren 2026.

Annonse:

– Dette har jeg jobbet hardt for, og jeg har spilt fotball hver dag for å en gang komme til Brann. Å nå sitte her med en proffkontrakt er jeg utrolig glad for, sier Yabets Yaliso Yaya. 

Han ble 17 år tidligere i år, og har gått gradene i Brann-Akademiet. Han begynte å spille fotball for barndomsklubben Baune, før han kom til Brann i 2020. Her har han spilt for Branns G14- og G16-lag, før han i år ble tatt opp på Brann 2. Han er i likhet med flere av Branns spillere i akademiet elev på NTG på Stadion. 

Offensiv back

Han var tidligere kantspiller, men ved en tilfeldighet og en skade på en annen spiller endte han opp på høyrebacken. Der har han spilt i Brann, og han ble tatt ut på G15- og G16-landslaget som back.

Han beskriver seg slik som spiller: 

– Jeg er en offensiv back, som liker å være med i angrep og utfordre én mot én, sier han. 

Målet hans er å utvikle seg videre som fotballspiller, og senere kunne ta steget opp mot Branns A-lag.

Før denne sesongen ble Yaya tatt opp til Brann 2, som spiller i andredivisjon. Men så langt har han ikke vært på banen for Brann 2. 

– Yabets var uheldig å fikk en skade tidligere i år, men nå nærmer han seg å være tilbake på banen. Det gleder vi oss til. Han har gått gradene i akademiet, og er en ekstremt dedikert gutt og fotballspiller. Han har en offensiv tilnærming i spillet sitt, og er nysgjerrig på å bli god, sier Brann 2-trener Azar Karadas. 

Annonse fra Eliteserien: