VM-oppkjøring for Brann 2 i kveld

Markus Pettersen (20) hentes tilbake for å vokte målet i én kamp for Brann 2 og sikre seg matching før U20-VM.

Annonse:

Oppkjøringen til VM har vært litt kronglete for Branns unge målvakt. Skader i begge knærne har gjort at den planlagte matchingen i OBOS-ligaen for Nest-Sotra har uteblitt. Den siste tiden har keeperen blitt fulgt opp av Branns medisinske team mens han har trent seg opp igjen på Stadion, og nå melder han seg klar for kamp og VM-tur.

Som et viktig ledd i forberedelsene skal Markus vokte målet for Brann 2 mot Bergen Nord i kveld, i BA-sendt kamp fra Norsk Tipping-ligaen.

Sportssjef Rune Soltvedt forklarer hvordan det lar seg gjøre:

- Den nyetablerte ordningen som kalles «Nasjonal utlånsavtale for unge spillere» gir god fleksibilitet når spillere under 22 år lånes ut. I vårt tilfelle er Markus utlånt til Nest-Sotra. Så «avbryter» vi låneavtalen, henter ham hjem til oss for å gi ham en kamp for Brann 2 rett før U20-VM, sier Soltvedt.

Planlegger nytt utlån

Ettersom Pettersen skal til VM kunne Nest-Sotra uansett ikke benyttet ham i OBOS-ligaen de neste ukene. Så ser Soltvedt for seg at keeperen på nytt lånes ut til de grønne fra Ågotnes etter VM.

- Det er intensjonen, ja, bekrefter sportssjefen.

Pettersen er blitt fulgt opp av Branns medisinske team i skadeperioden. Nå håper 20-åringen at kveldens andrelagskamp gir bekreftelse på at skadene er leget og VM-formen i anmarsj.

- Jeg er glad for at Brann og Nest-Sotra har funnet en løsning som gir meg muligheten til å spille en kamp før VM. Det er en stund siden sist, og timingen er god siden vi reiser til VM allerede kommende lørdag, forteller Pettersen til Brann.no.

U20-VM spilles i Polen i perioden 23. mai til 15. juni. Etter mesterskapet er Pettersen innstilt på en ny periode i Nest-Sotra, forhåpentlig uten skadeproblemer og med regelmessig spilletid i OBOS-ligaen.

Brann 2 - Bergen Nord spilles på Nymark kunstgress klokken 19.00 i kveld. Du kan se oppgjøret direkte på ba.no.

Annonse fra Eliteserien: