Vito: - Nå må vi opp noen hakk

Vito Wormgoor blir nesten litt bekymret når alle snakker om at Brann-forsvaret er blitt så tett.

Denne uken har Wormgoor, hans forsvarskolleger, keeper Samuel Sahin-Radlinger og trener Lars Arne Nilsen flere ganger blitt spurt om årsaken til at Brann-forsvaret er så tett for tiden.

Kun ett baklengs på tre kamper, og det et meget spesielt selvmål.

- Ja, vi er blitt gode, men jeg ønsker egentlig ikke å snakke mer om det som er godt. Det ender fort med at vi ikke fokuserer på de rette tingene og tror det går av seg selv, sier kapteinen litt avvæpnende.

- Hver kamp blir en ny utfordring og en ny erfaring. Det vi har gjort gir oss ikke poeng i den neste kampen. Vi må se fremover hele tiden, understreker han.

Han er likevel enig i at ting har vært bra. Poenget er at neste kamp krever enda mer, ikke minst når motstanderen heter Sarpsborg 08 som har tatt flere poeng enn Brann så langt.

- Vi har fått en god start på sesongen. Vi har den rette innstillingen, og treningsuken som ligger bak oss har vært god, medgir han.

Han gleder seg til vårens første toppkamp:

- Dette blir en god test for begge lagene. Ingen av oss har tapt så langt. Vi slo dem før sesongen, men da rullerte de kraftig på laget. Vi må opp noen hakk om vi skal slå dem nå, påpeker Wormgoor og antyder et sterkere Sarpsborg 08 på motsatt banehalvdel denne gang.

Fjorårets redningsmann

I fjor endte det 1-1 i tilsvarende kamp.

- Det var en tøff kamp her i fjor. Jeg husker vinden var kraftig og påvirket spillet, minnes Wormgoor, som selv scoret målet som berget 1-1.

Søndagskvelden skal det være tilnærmet vindstille og ti varmegrader i Sarpsborg.

- Det er bra. Da kan vi heller ikke bruke det som unnskyldning, smiler Branns kaptein.

Kveldens kamp markerer starten på en periode med tre kamper i uken. Sarpsborg først, så Sandviken i cupen på onsdag, Stabæk hjemme neste lørdag, deretter hengekampen mot Ranheim den 25. april og så helgekamp borte mot Sandefjord.

Brann har en A-stall på 20 mann, mindre enn de fleste motstanderne, men Vito Wormgoor er likevel glad for at kampene kommer tett.

- Det er dette vi som spiller fotball liker best. Kamper er artigere enn treninger. Nå skal vi vise at vi er klare for det tøffe programmet, understreker Wormgoor.

Ta turen til Stadion lørdag 21. april klokken 18.00 når Stabæk kommer på besøk.

Kjøp billetter

Annonse fra Eliteserien: