Vito: - Kjenner selvtilliten fra tribunen

Vito Wormgoor ble månedens Brann-spiller i oktober. Han roser fansen i forkant av søndagens kamp.

Annonse:

Midtstopper Vito Wormgoor ble stemt frem som månedens Brann-spiller i vår Facebook-konkurranse. Det setter kapteinen pris på:

-  Det gir selvtillit å bli månedens spiller. Jeg tar det som et stort kompliment, men det viktigste er hvordan det går med laget, påpeker han.

Wormgoor kunne likevel tenkt seg at noen mer offensive spillere vant kåringen:

-  Jeg vet når jeg har spilt bra og ikke spilt bra, men det viktigste for meg som forsvarsspiller er at det er god struktur i laget. Det er bedre at angrepsspillerne blir månedens beste, for da betyr det at vi som lag gjør det bra, sier han.

Tok ansvar på straffe

Vito spilte godt mot Molde og Rosenborg tross tap, og sto frem i seieren mot Haugesund mda han utlignet til 2-2 på en god straffe. Det var Branns første straffe for året, og nederlenderen har gjort sine betraktninger om nettopp det:

-  Ja, straffen var viktig. Vi må være smartere i og rundt boksen. Vi får heller ikke særlig mange frispark rundt 16-meteren, sier 28-åringen.

I borteseieren mot Haugesund lot Vito seg igjen imponere av egne fans:

-  Jeg tipper at en tredjedel av tilskuerne holdt med Brann. Det sier mye om klubben. Det er en god ting for oss at vi kjenner selvtillit også fra tribunen, forteller kapteinen.

- Må vise mer

For å ta medalje i årets serie er det nødvendig å vinne resten av kampene. Det er både Vito og resten av spillerne fullstendig klar over.

-  Hele spillergruppen ønsker dette. Men vi må vise det mer på banen, jeg tror vi kan klare å vinne resten av kampene, sier han.

Første hinder er Lillestrøm. Et lag som er kjent for sin direkte og fysiske spillestil. Her gjelder det å ta sine forholdsregler, mener Vito:

- På bortebane vant vi 2-0, men det var en vanskelig kamp likevel. Hvert frispark rundt midtbanen ble tatt av keeperen og lempet inn i boksen.

- Vi må være forberedt på det og at det ikke blåser for mye, men likevel. Sånne situasjoner er litt 50-50, for andreballene er så viktige og kan fort falle i beina på en Lillestrøm-spiller, forteller den rutinerte midtstopperen.

- Må holde ballen på bakken

En måte å hindre Lillestrøm på, er å spille sitt eget spill. Om det ikke alltid går, så kan man være trygge på egne ferdigheter likevel:

- Vi må prøve å holde ballen på bakken, og når det ikke skjer så har vi spillere som Barmen der fremme som kan heade og mange spillere bak som kan rydde unna, sier Wormgoor.

Lillestrøm har scoret 14 av sine mål det siste kvarteret av kampene sine. Vito Wormgoor vil unngå å tape flere kamper helt på tampen:

- Kanskje det er en bra ting at vi vet om det på forhånd. Men noen ganger må man bare stå bedre i mot i sluttminuttene og gå opp i «kode rød», illustrerer han.

-  Andre ganger er det bare uflaks. Vi har opplevd begge deler, at vi har vært i rett posisjon på andreballene, og noen ganger har vi ikke, påpeker han.

Roser supporterne

Til søndagens kamp er det ikke utenkelig at Lillestrøm vil nøye seg med ett poeng, noe som langt på vei kan sikre dem fornyet eliteseriekontrakt.

- Jeg tror nok de kommer til å parkere bussen, det gjorde de på hjemmebane. Vi må bare knuse til fra start, sier fortsetter Brann-kapteinen.

Wormgoor vil gjerne se fulle tribuner mot Lillestrøm, men skjønner at det vil ta tid å nå det målet til hver kamp:

- Når vi spiller borte virker det som vi spiller hjemme. Supporterne er fantastiske. Vi har hatt noen skuffende resultater, men likevel stiller fansen opp i hopetall på bortebane.

- Selvfølgelig vil vi at flere skal komme på Stadion, men vi må vise at vi vil vinne og at vi ikke er redde for å spille. Det er det folk vil se, avslutter han.

Brann - Lillestrøm har avspark klokken 18.00 på søndag. Bli med på Stadion og støtt laget i kampen om medaljer og europacup-spill!

Kjøp billetter her

Annonse fra Eliteserien: