Visste du at Fazer leverer 500 kilo mat til hver hjemmekamp?

Når over 1100 personer skal ha mat på kampdag på Brann stadion går det med rundt et halvt tonn med mat. Slik samarbeider Brann og Fazer Food Services AS om å gjøre det på en bærekraftig måte.

Annonse:

Fazer Food Services AS har vært Brann sin samarbeidspartner gjennom 15 år, og mye har endret seg siden starten. Nye tribuner, restauranter og VIP-fasiliteter har blitt bygget, noe som stiller ekstra krav til både kvaliteten på maten og servicen til besøkende på stadion.

I det daglige er det Fazer som leverer både lunsjen til både A-laget og administrasjonen på Brann stadion, men det er på kampdager det virkelig går unna. 

500 kilo mat

Når det er hjemmekamper på Brann stadion er det i gjennomsnitt 700 gjester i VIP-losjene og restauranten. Men det er ikke bare de som skal ha mat. Spillere og støtteapparat for Brann og bortelaget, dommere og media trenger også påfyll av næring før og etter kampen. 

Og når så mange personer skal ha mat går det med en plass mellom 450-500 kilo på en vanlig hjemmekamp. Med et økt miljøfokus de siste årene har både Fazer og Brann måtte tilpasse seg. 

– Fazer er en erfaren leverandør av kantinetjenester og catering, som både er fleksibel og ønsker å utvikle sine konsept sammen med oss. Det at de også har et sterk miljøfokus gir oss mulighet til å utvikle gode og bærekraftige løsninger sammen, sier leder for marked, kommunikasjon og samfunnsansvar i Brann, Camilla Schutz. 

Kontraktsjef Vest i Fazer Food Services AS, Cato Eikefjord, sier at de på enhetene i Norge blant annet har fjernet alle bæreposer i plast, og er nå godt i gang med å fjerne og bytte ut nærmere 1,3 millioner enheter laget av tradisjonell plast. Et annet eksempel er det store fokus på matsvinn; Fazer er med i KuttMatsvinn 2020 og jobber aktivt med å redusere matsvinn hver eneste dag.

– Leveransen til stadion lages etter bestilling, og dermed kan vi nærmest unngå svinn, sier han. 

Fra hele verden til Brann stadion

– Vi er gjerne fleksible og tilpasser oss forskjellige anledninger og arrangement – det er ikke mye begrensinger. Gjennom det positive samarbeidet med Brann får vi også lett kontakt med andre samarbeidspartnere som er knyttet opp til Brann stadion, som også er verdifullt for oss, sier Eikefjord i Fazer Food Services. 

Maten som blir servert til restaurant- og VIP-gjestene denne sesongen har «Taste of the World» som konsept, og blir produsert med lokale råvarer. For resten av sesongen står det både asiatiske, meksikanske, tyske og norske matopplevelser på menyen.

Fazer har 600 ansatte i Norge og er matspesialisten innen kantinedrift og cateringtjenester. Ta gjerne kontakt med kontraktsjef Cato Eikefjord på telefon 483 21 945. Vil du bli bedre kjent med firmaet kan du lese mer her.

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: