Viktig seier på Nadderud

Brann holder følge i medaljekampen etter en viktig ettmålsseier mot Stabæk.

• Marius Simensen/Bildbyrån.

Innledningsvis var det Brann som hadde det meste av banespillet, mens Stabæk lå bak og forsvarte seg. Den første store muligheten kom like før det var spilt ti minutter. Brann drev fremover, og fikk avsluttet. Returen havnet hos Thore Pedersen som sendte keeper i full strekk.

Bare to minutter senere kom scoringen. Brann kom seg fri i feltet, kombinerte vakkert og ballen havnet hos en umarkert Bård Finne på 12 meter og han kunne enkelt pirke ballen over streken til 1–0.

Brann skapte noen småsjanser gjennom resten av omgangen, men flere mål ble det ikke før pause. Stabæk på sin side hadde flere cornere, men klarte ikke å sette Mathias Dyngeland på de største prøvene.

Etter hvilen startet Brann med å skape et par halvsjanser de første minuttene, men kom Stabæk betydelig mer med i kampen. De hadde ballen mye og presset Brann bakover i banen.

Men ingen av lagene scoret flere mål og Brann tok tre viktige poeng før toppkampen neste helg.

Branns neste kamp er på Stadion og topplaget Tromsø kommer på besøk, til kampen der Brann feirer bursdag. Kampen spilles to dager før Brann 115-årsdag og Tromsø er motstander på Stadion søndag 24. september. Billetter kjøpes her.

Kampfakta:

Stabæk–Brann 0–1 (0–1)

Mål:

0–1: Bård Finne (12.)

Eliteserien runde 22. Nadderud. Tilskuere: 4515.  Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden IL. Gult kort: Fredrik Krogstad, Herman Geelmuyden, Stabæk. Japhet Sery Larsen, Brann.

Brann (4–3–3): Mathias Dyngeland – Thore Pedersen, Fredrik Pallesen Knudsen, Japhet Sery Larsen, Joachim Soltvedt (Svenn Crone fra 74.) –  Felix Horn Myhre, Sivert Heltne Nilsen, Sander Kartum (Aune Heggebø fra 74.) – Frederik Børsting, Bård Finne, Niklas Castro (Ulrik Mathisen fra 19.).