Videre til tredje runde etter seier i Sogn

Brann vant komfortabelt 8–1 mot Fjøra, og er klar for tredje runde i NM. Hvem som blir motstander der blir klart i løpet av kvelden.

Kampen på Fosshaugane Campus startet som forventet. Brann la seg høyt, mens Fjøra prøvde å forsvare seg med hele laget.

Det tok ni minutter før Brann klarte å bryte gjennom, og Svenn Crone kom seg fri i feltet og satte ballen i mål fra skrått hold. Minuttet senere var Isak Tomar Hjortseth spilt gjennom og doblet ledelsen.

3–0 kom etter at en corner fant pannebrasken til Fredrik Pallesen Knudsen, og det fjerde ble scoret av Niklas Castro. Fjøra prøvde seg på kontringer, men gikk målløs til pause.

Men etter hvilen fikk Fjøra sin redusering. En avslutning ble reddet, men på returen dukket Johan Svedal Flo opp og reduserte.

Brann gjorde tre bytter i pausen, og én av dem som kom inn var Jonas Torsvik. Han fikk sin debut for Brann i fjor, men ble skadet i fjor høst og har vært på sidelinjen i flere måneder.

Etter 55 minutter ladet han venstrefoten fra 25 meter og banket ballen i krysset. Hans første scoring noensinne for Brann.

Branns sjette scoring ble også signert en innbytter. Torsvik fikk kjempet frem et frispark på 18 meter. Bård Finne dasket ballen i krysset etter 72 minutter. Minutter senere var Finne frempå igjen, denne gangen dyttet han ballen enkelt over streken fra to meter.

Og når man er inne på to meter. Like før slutt fikk enda en innbytter navnet sitt på scoringslisten, og sin første scoring for Branns A-lag. En corner landet i beina på Rasmus Holten som pirket inn Branns åttende scoring i kampen.

I neste runde av NM er det trekning, og hvem som blir Branns motstander trekkes i kveld klokken 22.00.

Neste kamp er borte mot Aalesund, søndag 4. juni klokken 17.00.

Branns neste Eliteserie-kamp på Stadion er mot Lillestrøm, søndag 11. juni klokken 19.15 og det anbefales å kjøpe seg billett allerede nå.

1–8: Rasmus Holten (88.)

Norgesmesterskapet 2023, 2. runde. Fosshaugane Campus. Tilskuertall: 1294. Dommer: Jonas Sande Mossestad, Førde IL. Gult kort:

Brann (4–3–3): Eirik Holmen Johansen – Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen (David Møller Wolfe fra 65.), Thore Pedersen (Rasmus Holten fra 46.), Marius Trengereid – Isak Tomar Hjorteseth, Sivert Heltne Nilsen (Jonas Torsvik fra 46.), Niklas Jensen Wassberg – Ulrik Mathisen (Bård Finne fra 59.), Elias Myrlid, Niklas Castro (Frederik Børsting fra 46.).