Videre i NM

Brann dominerte stort og gikk oppskriftsmessig videre til andre runde i NM da Frøya ble slått 5–0.

NB: Vises ikke videoen over, se den direkte på YouTube her.

Brann fikk sin første scoring etter 10 minutter av kampen. Da spilte Mathias Rasmussen fint gjennom til Elias Myrlid. Han fikk en fot på ballen og styrte den fint forbi keeper og i mål. Det var spissens første A-lagsscoring for Brann, i hans første obligatoriske kamp fra start.

Videre i den første omgangen var det oppskriftsmessig Brann som styrte kampen, men Frøya forsvarte seg heroisk og holdt Brann til 1–0 midtveis.

Etter hvilen tok det drøye ti minutter før Brann doblet ledelsen. Isak Tomar Hjorteseth fikk ballen i 16-meteren og satte den enkelt ned i hjørnet.

3–0 kom like etter. Nok en gang havnet ballen hos Myrlid i feltet, etter fine kombinasjoner i 16-meteren til Frøya.

Tomar Hjorteseth ville ikke være dårligere enn Myrlid, så etter 73 minutter scoret han sitt andre og Branns fjerde. Fra 12 meter banket han ballen over keeper, trodde man først. Men etter kampen forteller både Tomar Hjorteseth og debutant Ulrik Mathisen at innbytteren var borti ballen på vei mot mål. Dermed scoret Mathisen i sin Brann-debut.

Branns femte kom etter en gjenvinning, der Bård Finne ble spilt gjennom og satte ballen via keeper og i mål.

For Brann fikk Ulrik Mathisen sine første minutter siden overgangen fra Lillestrøm i vinter. 15-åringen Jesper Eikrem fikk også sin Brann-debut.

Andre runde i NM spilles torsdag 1. juni, og Branns motstander blir klar i løpet av få dager.

Neste Brann-kamp er på Stadion mot Rosenborg, mandag 29. mai klokken 17.00 og kampen er nesten utsolgt. Ledige billetter finner man her.

Frøya–Brann 0–5 (0–1)

0–1: Elias Myrlid (10.)
0–2: Isak Tomar Hjorteseth (56.)
0–3: Myrlid (62.)
0–4: Ulrik Mathisen (72.)
0–5: Bård Finne (81.)

Norgesmesterskapet 2023, 1. runde. Varden Amfi. Tilskuertall: 1500. Dommer: Sondre Brudvik, Tertnes IL. Gult kort: Andreas Helland, Runar Stranden, Sondre Sivertsen Kvalheim, Frøya.

Brann (4–3–3): Eirik Holmen Johansen – Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen, Thore Pedersen (Rasmus Holten fra 62.), David Møller Wolfe (Marius Trengereid fra 63.) – Mathias Rasmussen, Isak Tomar Hjorteseth, Felix Horn Myhre (Jesper Eikrem fra 72.) – David Tufekcic (Ulrik Mathisen fra 62.), Elias Myrlid (Bård Finne fra 62.), Frederik Børsting.