Videre i cupen etter ny storseier

Brann vant 12-0 over Loddefjord i årets første cupkamp. Les om kampen her!

Det tok tre minutter før kveldens første scoring kom. Rakel Engesvik dro seg ned mot dødlinjen og la ballen ut til Therese Sessy Åsland, som satte ballen kontant i mål. Kun to minutter senere økte Marit Bratberg Lund ledelsen til 2-0 med et lavt skudd ned i hjørnet. Elleve minutter var spilt da Maria Brochmann satte sin første scoring for dagen. Fra femten meter la hun ballen i en bue over Loddefjord-keeperen som stod langt ute. Dermed stod det 3-0 til Brann.

Loddefjord fikk bedre kontroll på Brann sine angrep i en periode, men et kvarter før pause kom scoring nummer fire. Lisa Naalsund la ballen til rette for Åsland, som satte inn sin andre scoring for dagen. Ti minutter senere var Åsland farlig frempå igjen. Loddefjord-keeperen prøvde å takle Åsland på kanten av sekstenmeteren, men bommet på taklingen. Åsland kunne dermed slå ballen inn til Brochmann, som headet inn 5-0 i det åpne Loddefjord-målet.

Åtte minutter ut i andre omgang fullførte Brochmann hat-tricket sitt. Engesvik slo et perfekt innlegg på bakerste stolpe, der Brochmann enkelt kunne styre inn sitt tredje mål for kvelden. Fire minutter senere økte Nora Eide Lie til 7-0 med et skudd fra 18 meter.

72 minutter var spilt da Åsland ble taklet og fikk straffespark. Straffen satte hun i mål selv. Like etterpå dro Engesvik seg inn i sekstenmeter og fikk skutt fra skrått hold. Skuddet gikk via Cecilie Kvamme sitt kne og inn i mål. Svava Ros Gudmundsdottir fikk også en scoring, da hun et kvarter før slutt kranglet til seg ballen og banket den i mål. Tre kjappe scoringer gjorde at det stod 10-0 til Brann på Alvøen Kunstgress.

Like før slutt fikk Brann to nye scoringer. Åsland satte inn sitt fjerde mål for dagen direkte fra hjørnespark, mens Ingrid Ryland var målscorer på kveldens siste Brann-scoring. Det endte dermed 12-0 over Loddefjord, og Brann tok seg videre til tredje runde i cupen.

Neste seriekamp spilles allerede til helgen. Da drar Brann til Nordre Follo for å møte Kolbotn til kamp i Toppserien. Billetter til den kampen finner du her.Kun to dager senere er det ny hjemmekamp på Stemmemyren. Da kommer Røa på besøk til Bergen.

Kampfakta

Loddefjord – Brann 0–12 (0–5)

2. runde i NM, Alvøen kunstgressbane, 300 tilskuere

Mål: 0-1 Therese Sessy Åsland (4.). 0–2 Marit Bratberg Lund (6.), 0–3 Maria Brochmann (10.) 0–4 Åsland (30.) 0–5 Brochmann (40). 0–6 Brochmann (54.) 0–7 Nora Eide Lie (58.). 0–8 Åsland (72. str.) 0–9 Cecilie Redisch Kvamme (73.), 0–10 Svava Ros Gudmundsdottir (76.) 0-11 Therese Sessy Åsland (90.). 0–12 Ingrid Ryland (90.+2).

Brann: Hanne Larsen, Ingrid Stenevik – Marthine Østenstad – Tuva Hansen (Guro Bergsvand fra 45.), Ingrid Ryland, Signe Gaupset – Lisa Fjeldstad Naalsund (Nora Eide Lie fra 45.) – Therese Sessy Åsland – Marit Bratberg Lund (Cecilie Kvamme fra 45.), Maria Brochmann – Rakel Engesvik (Elisabeth Terland fra 80.).

Loddefjord: Sandra Titland Straume (Julianne Osa fra 45.), Vilde Heradstveit Øyri – Anahita Sara Eleonora Færøy-Niazmand – Beri Muhedin Næss, Amanda Sanne, Lina Osland Forthun, Jannike Orrestad Andersen, Live Yanbing Vonen, Camilla Ness Ervik, Amalie Mørnar og Julie Vik (Sara Ramstad fra 65.).