Videre i cupen etter komfortabel seier

Harstad sto godt i mot i første omgang, men etter hvilen fikk Brann uttelling for alle sjansene og sikret avansement i NM.

Harstad startet kampen friskt, og skapte litt trøbbel for Brann de første minuttene. Men så tok bortelaget oppskriftsmessig over kampen og etter 18 minutter satt scoringen.

Moonga Simba startet angrep på sin høyrekant og snudde over til David Møller Wolfe som stormet nedover venstresiden. Han slo inn forbi en utrustende keeper og fant Mathias Rasmussen, som enkelt kunne sende Brann i ledelsen.

Utover i omgangen fortsatte Brann å skape sjanser, men selv om det ble produsert flere store muligheter sto 1-0 seg til pause.

Målrik andre omgang

I pausen gjorde Brann tre spillerbytter. Aune Heggebø, Ruben Kristiansen og Kasper Skaanes kom inn for Bård Finne, Japhet Sery Larsen og Daniel Pedersen.

Etter å ha slitt med uttellingen i første omgang, kom den første scoringen etter hvilen tidlig. Brann vant igjen ballen høyt i banen, og Simba fikk stå alene på 20 meter. Han la ballen til rette og satte den i hjørnet.

Aune Heggebø og Kasper Skaanes kom inn i pausen. Etter 62 minutter fant Skaanes Heggebø i feltet med et presist innlegg, som spissen stanget i mål til 3-0. Og det skulle bare gå tre minutter til før Heggebø var frempå igjen. Denne gangen vant Simba ballen høyt i banen, og han og Heggebø kom to-mot-en i angrep. Svensken spilte uselvisk til Heggebø som scoret sitt andre for kvelden.

67 minutter var spilt da Vajebah Sakor kom inn til sin Brann-debut. Fire minutter senere noterte han seg for sin første scoring. Han ble spilt gjennom ute på kanten ved 16-meterstreken. Så vendte han bort forsvareren, skar innover og satte ballen i nettaket til 5-0.

Resultatet stod seg kampen ut, og er med det videre i cupen. Den neste runden i NM spilles først i 2022. Hvem Brann møter blir klart senere.

Neste Brann-kamp er i Eliteserien, hjemme mot Kristiansund, søndag 26. september klokken 18.00. Her finner du billetter.

0-5: Sakor (71.)

NM 3. runde. Harstad stadion. Dommer: Eivind Bodding, Haga. Gult kort: Japhet Sery Larsen, Brann

Brann (4-3-3): Lennart Grill - Ole Didrik Blomberg, Japhet Sery Larsen (Ruben Kristiansen fra 46.), Ole Martin Kolskogen (Fredrik Pallesen Knudsen fra 86.), David Møller Wolfe - Daniel Pedersen (Kasper Skaanes fra 46.), Sivert Heltne Nilsen, Niklas Jensen Wassberg - Moonga Simba, Bård Finne (Aune Heggebø fra 46.), Mathias Rasmussen.