Videre i cupen

Brann er videre til andre runde av NM, etter at Bjarg ble slått 5-0 på Stavollen lørdag kveld.

Brann startet oppskriftsmessig kampen med å styre spillet. Etter ni minutter kom Kasper Skaanes seg rundt på kanten, og la lavt inn langs bakken til Daniel Pedersen. Dansken fikk en enkel oppgave å sette inn 1-0-målet.

Drøye ti minutter senere, etter 21 minutter, doblet Brann ledelsen. Etter en corner havnet ballen ute på 20 meter hos Ole Didrik Blomberg, som ladet skuddfoten. På syv meter sto Daouda Bamba og stusset ballen enkelt i mål til 2-0. Med det har Bamba scoret i fem kamper på rad.

Like før pause satt dagens tredje scoring, og nok en gang var det på venstresiden. Robert Taylor stormet fremover, fant Filip Delaveris inne foran mål og han kunne enkelt spasere inn 3-0.

Det var også stillingen til pause.

Fem minutter etter pause ble det 4-0. Taylor dro seg inn fra sin venstrekant og banket ballen i det høyre hjørnet.

Halvveis i andre omgang sto det 5-0. Fine kombinasjoner i boksen endte med et innlegg på bakre stolpe fra Niklas Jensen Wassberg, som Yaya Sané stanget i mål.

Brann hadde mange sjanser til å vinne med større siffer, men kampen ebbet ut med 5-0-seier. Neste runde av cupen spilles neste helg, enten lørdag 31. juli eller søndag 1. august.

0-5: Yaya Sané (67.)

1. runde. Norgesmesterskapet. Stavollen. Dommer: Sondre Brudvik, Tertnes IL. Gult kort: Ørjan Strand, Bjarg.

Brann (4-3-3):  Håkon Opdal - Ole Didrik Blomberg, Ole Martin Kolskogen (Yaya Sané fra 64.), Kristoffer Barmen, Ruben Kristiansen (David Møller Wolfe fra 46.) - Daniel Pedersen (Niklas Jensen Wassberg fra 46.), Mathias Rasmussen, Kasper Skaanes - Daouda Bamba (Jon-Helge Tveita fra 46.), Filip Delaveris (Moonga Simba fra 64.), Robert Taylor