Vidar ventet og vant

Vidar Ari Jónssons vei inn på laget har vært lang. Søndag håper han å kunne feire en ny seier med lagkameratene.

Annonse:

I vår måtte Vidar Ari Jónsson se lagkameratene gjøre det bra på banen. Uten ham. For Vidar satt enten på benken eller på tribunen.

Noen kamper i de tidlige cuprundene ble det, utover to innhopp fra benken i Eliteserien. Det var ingen enkel tid for høyrebacken:

- Selvfølgelig var det vanskelig innimellom. Samtidig var alt nytt for meg og annerledes enn det jeg var vant med. Det tok litt tid å komme inn i ting.

-  Det er vanskelig for enhver spiller å se på når laget gjør det bra uten å være en del av det. Innimellom har det vært frustrerende. Men jeg har stått på, noe som nå har gitt resultater. Det er jeg glad for.

Da Brann lå i toppen av tabellen, og Jónsson ikke var med på laget, kunne islendingen gi opp eller stå på videre. Han valgte det siste:

- Hardt arbeid gir resultater, det viser seg gang på gang. Det var alt jeg kunne gjøre, men det var ganger at jeg lurte på om dette var det riktige steget for meg. Men alt i alt kunne jeg bare jobbe med meg selv og ha tro på at jeg kunne klare det.

Når man gang på gang ikke kom med på laget, var det av og til ikke så lett å være tålmodig:

-  Ja, det var det jo. Man tenker på alt mulig. Jeg har gode folk rundt meg som ba meg ha hodet på rett plass og fortsette å jobbe. Jeg tror jeg har gjort riktig da jeg måtte bite i det sure eplet, sier han.

Stort 16. mai-øyeblikk

Likevel kom det et stort øyeblikk også for ham i vår. Debuten på Stadion og i Eliteserien som kom på selveste 16. mai:

-  Det er glade minner og var helt fantastisk. Det var min første skikkelig kamp, husker jeg. Det var spektakulært med full Stadion og vi overkjørte Sandefjord fullstendig. Jeg scoret jo også, noe som ikke skjer for ofte. Det var virkelig bra, ett av mine beste minner, mimrer han.

Jónsson pleier ikke å score stort mer enn ett mål pr. sesong. Blir det flere mål i år?

-  Vi får se, jeg kan ikke love noe, smiler den blide 23-åringen.

Mulighetene kan komme nå som han har spilt seg inn på laget. Gleden er stor over å spille fotballkamper igjen:

- Det er fantastisk og veldig gøy. Jeg vil spille kamper selvfølgelig. Jeg har vært mye lettere i humøret nå som jeg er en del av laget.

Kjæresten på plass, mangler kun landslagsplass

Da er det også betryggende å vite at sjansene for å komme med på det islandske landslaget også øker betraktelig med spilletid for Brann:

- Det utgjør en enorm forskjell. Å komme på landslaget er det store målet. Med mindre du er en erfaren spiller så må man spille fast for klubblaget og gjøre det bra. Da har jeg en god sjanse til å bli tatt ut, forteller han.

Det islandske landslaget har gjort det betydelig bedre enn det norske de siste årene, så at man ønsker å bli med på den reisen er forståelig:

-  Jeg ser frem til hver landskamp og håper å bli tatt ut. Jeg er i skorpen og uttaket kan gå begge veier. Det er litt frustrerende for min kjæreste som ikke kan planlegge den neste landslagsperioden da, for man vet jo aldri, smiler han.

Arna Jónsdóttir flyttet til Bergen for drøye ti dager siden. Å ha kjæresten på plass i byen mellom de syv fjell gjør at personen Vidar Ari Jónsson har det bedre:

- Det utgjør en stor forskjell. Det er godt å kunne dra hjem til henne etter trening og ha noen å snakke med. Det er til stor hjelp. Det går meg til å føle meg mer hjemme. Noe som gjør meg til en bedre fotballspiller også, medgir han.

Klar for ny seier mot Sandefjord

Brann slo Stabæk 5-0 i juni hjemme på Stadion for så å tape med 0-2 på bortebane mot samme lag i juli. Sandefjord ble også slått 5-0 på Stadion, hvordan går det da på bortebane?

Hvis vi spiller på vår måte opp mot vårt beste så er det få som kan stoppe oss.

— Vidar Ari Jónsson

-  La oss gjøre det igjen. Jeg tror de hadde en dårlig dag sist og vi hadde en god dag. Det blir spennende og en tøff kamp på bortebane. Hvis vi spiller på vår måte opp mot vårt beste så er det få som kan stoppe oss, påpeker Jónsson.

I forrige kamp mot Sogndal måtte Branns forsvarsspillere forholde seg til mange dødballer og tøft fysisk spill. Sandefjord spiller på en helt annen måte.

-  Du må kunne forholde deg til forskjellige lag og deres spillestiler. Vi går gjennom analyser og finner ut hvordan vi skal stoppe dem. Vi skal være klare, sier Vidar sikkert.

Brann har et godt tak på Vestfolds-klubben med åtte seirer mot Sandefjords to.

-  Sandefjord har nok lyst å motbevise statistikken og vinne. Vi er forberedt. Det er ikke så mange kamper igjen nå og er veldig motiverte til å fortsette i toppen. Slurv er ikke en mulighet, avslutter Jónsson.

Om Vidar Ari Jónsson blir plukket ut til å starte kampen mot Sandefjord får du vite når vi legger ut laget på søndag klokken 16.45.

Sandefjord - Brann har avspark på Komplett Arena søndag 17. september klokken 18.00. Kampen vises på Eurosport Norge.

Er du på Østlandet eller vi reise på kampen? Se billettinfo for bortesupportere her.

Branns neste hjemmekamp spilles fredag 29. september klokken 19.00 når Kristiansund kommer på besøk.

Kjøp billett allerede nå

Annonse fra Eliteserien: