- Vi vet hva hardt arbeid er

Gilli Rólantsson tror oppveksten på Færøyene har gjort ham sterk.

Annonse:

Branns publikum rakk såvidt å bli kjent med nykommeren da han tok steget fra danske Aalborg til Bergens Stolthet i fjor sommer. Det ble syv kamper og ett mål, men også en ubeleilig skadeperiode.

Han ser uansett tilbake på sitt første halvår i klubben med glede:

- Det var deilig å komme til Brann. Jeg kom til et lag som var med i toppen og oppnådde sølv i Tippeligaen, sier han fornøyd.

Månedene som er gått siden overgangen har gitt ham muligheten til å venne seg til en ny kultur og andre forhold. Han har fått trent med laget over tid, blitt kjent med spillestilen, sitt nye hjemby og lagkameratene.

Du kommer ikke gratis til noe hos oss

— Gilli Rólantsson

I år er ambisjonen å spille masse.

- Først og fremst håper jeg på mest mulig spilletid. Så er jeg blitt 24 år, og er dermed kommet i en alder der man som fotballspiller trenger mange kamper i beina for å utvikle seg, påpeker han.

Om det blir her eller der på banen tenker han lite på:

- Hvis treneren vil bruke meg som venstre- eller høyreback, så blir det sånn. Jeg kan også spille kant, slik som i fjor, sier han.

- På landslaget spiller jeg på venstresiden av midtbanen i vår 4-5-1-formasjon. Da er jeg ving offensivt, men må også løpe mye bakover. Jeg liker å spille venstre kant og bevege meg inn i banen der jeg kan avslutte med høyrefoten, forteller han.

Hylle samholdet på landslaget

Denne uken kom bekreftelsen på at 24-åringen er uttatt til Færøyene sin EM-kvalifiseringskamp mot Andorra. Kampen spilles 25. mars i Andorra. Det gjør at Gilli mister treningskampen mot Sogndal samme dag, men ikke Unicef Mesterfinalen mot Rosenborg fire dager senere.

Landslaget har uansett høy prioritet. Rólantsson hyller nemlig lagånden på det færøyske laget og gleder seg til hver gang han får sjansen til å representere landet sitt.

- Landslaget betyr sinnssykt mye for meg. Jeg er stolt av å spille der, og det er like stort uansett om vi møter Andorra og Portugal. Vi har et samhold som ingen andre. Det er noen spesielt med oss, fordi alle går så godt sammen, forteller han.

Før han påpeker at samholdet er godt i Brann også, og at trivselen er utmerket.

- Dere bør vel slå Andorra?

- Det er så sjelden vi er favoritter, men det er vi faktisk i EM-kvaliken mot Androrra. Det er litt spesielt, ja, innrømmer mannen som for øyeblikket er Branns eneste A-landslagsspiller.

- Vet hva hardt arbeid er

Under fjorårets fotball-VM - og vet flere andre anledninger - har islandske fotballspillere blitt hyllet for deres voldsomme innsats, sunne holdninger og viljen til å få mye ut av lite.

Gilli Rólantsson tror folk fra Færøyene har mye av den samme mentaliteten:

- Færøyene kan sammenlignes med Island. Du kommer ikke gratis til noe hos oss heller. Vi vet hva hardt arbeid er, for å si det sånn, konstaterer han enkelt.

FOTO SHOOT: Denne uken er det både treninger, kamp og masse medieoppdrag for Brann-spillerne. Gilli liker oppmerksomheten som følger med klubben.
FOTO SHOOT: Denne uken er det både treninger, kamp og masse medieoppdrag for Brann-spillerne. Gilli liker oppmerksomheten som følger med klubben.

Selv dro han tidlig ut, og er i dag en av rundt ti profesjonelle spillere fra Færøyene.

- Det gjør at folk hjemme følger godt med hvordan vi gjør det. Jeg har jevnlig kontakt med journalister etter kampene, og videosammendragene på Brann.no fra kampene våre blir hyppig delt i mediene, forteller han.

- Føler du deg heldig?

- Jeg tenker helst at det krever sinnssykt mye hardt arbeid for å lykkes, pluss litt flaks. Ingenting kommer gratis, minner han om.

Gilli Rólantsson er aktuell til torsdagens treningskamp mot FK Haugesund på La Manga. Kampen sendes direkte på Eurosport Norge klokken 16.30.

Så blir det highlights på Brann.no litt senere på kvelden. Til glede for Brann-supportere i Norge og Gilli-supportere på Færøyene.

Kjøp partoutkort

Annonse fra Eliteserien: