Vi er Norgesmester!

Brann slo Lillestrøm 2–0 i cupfinalen og er Norgesmester! Det betyr Europa-cup i sommer!

Vises ikke videoen over, se den direkte på YouTube her.

På Ullevaal kokte det med et stort overtall av røde i publikum. Og den enorme støtten fra tribunen gjorde at Brann fikk et spillemessig overtak tidlig i kampen. Like etter at kvarteret var passert tråklet Bård Finne seg til linjen og fikk lagt ballen inn foran mål. Der sto Ole Didrik Blomberg helt alene og sendte Brann enkelt i ledelsen.

Brann fortsatte å ha ballen mest utover i omgangen, men LSK skapte noen farligheter på dødballer mot slutten av omgangen. Men det var Brann som ledet til pause.

Etter hvilen bølget det mer frem og tilbake i innledningen, men det var Brann og Finne som skulle doble ledelse.

Finne ble spilt gjennom og var råsterk i duellen med LSK-forsvareren som prøvde å rive han i bakken. Finne holdt seg på beina, og kom seg inn i 16-meteren. Fra skrått hold satte han ballen i nettet til 2–0.

Lillestrøm hadde en ball i nettet, men den ble annullert for offside. Dermed vant Brann med to og er Norgesmester 2022, og skal til Europa i sommer.

Brann–Lillestrøm 2–0 (1–0)

1–0: Ole Didrik Blomberg (16.)
2–0: Bård Finne (62.)

Norgesmesterskapet 2022, finale. Ullevaal Stadion. Tilskuertall: 25.532. Dommer: Tore Hansen, Feda IL. Gult kort: Lars Ranger, Andreas Vindheim, Lillestrøm.

Brann (4–3–3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Japhet Sery Larsen, Ruben Kristiansen (Fredrik Pallesen Knudsen fra 77.), David Møller Wolfe – Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Felix Horn Myhre – Ole Didrik Blomberg (Thore Pedersen fra 90.), Bård Finne (Niklas Castro fra 90.), Frederik Børsting (Niklas Jensen Wassberg fra 77.).