Valgkomiteens innstilling til nytt styre i Sportsklubben Brann

Valgkomiteen forklarer hvordan de har jobbet og kommet frem til de forskjellige kandidatene til nytt styre i Brann. Les hele innstillingen her.

Annonse:

Etter en krevende avslutning på et av de tyngste årene for Sportsklubben Brann, har valgkomiteen jobbet med en grundig og omfattende prosess for å sette sammen et nytt styre som vi mener i sum har forutsetninger for å bidra til å gjenreise Bergens stolthet.

Valgkomiteen har gjennomført flere ti-talls intervjuer med dyktige kandidater med ulik kompetansebakgrunn i perioden begynnelsen av januar til medio februar. At det er så stort engasjement blant mange kandidater for å bidra til å gjøre en forskjell for klubben tross en krevende situasjon, viser igjen styrken i et brennende engasjement for klubben i bergensernes hjerte.

Valgkomiteen er glad for at samtlige av de kandidater som var mest ønsket etter intervjurundene har sagt ja til å bli innstilt til årsmøtet.

En særlig prioritert oppgave for valgkomiteen var å finne en ny styreleder som skulle lede det laget styret er. Vi har lett etter en med solid ledererfaring, som holder hodet kaldt når det koker, som spiller andre rundt seg god og som forener mennesker med ulik kompetanse, bakgrunn og erfaring, til å arbeide mot samme mål. Valgkomiteen er svært tilfreds med å kunne foreslå en styrelederkandidat vi mener oppfyller disse kriteriene.

Det at så mange av oss bryr oss så mye om klubben, er vår aller største fordel. Rundt Brann er det mange ulike stemmer og grupper. Valgkomiteen har hatt god dialog og hentet innspill fra alle disse miljøene. Ingen av de innstilte styremedlemmene er innstilt som representant for én eller flere av disse miljøene, for i et styre skal alle jobbe for Branns beste. Men når styret sammen med administrasjonen skal jobbe langsiktig og strategisk godt, så er det kritisk viktig å involvere alle de fantastiske ressursene i og rundt klubben i dette arbeidet, slik at deres engasjement blir et konstruktivt bidrag til å gjenreise Bergens Stolthet.

Valgkomiteens innstilling til styre representerer en betydelig fornyelse, som er naturlig, gitt der klubben står. Samtidig har vi vært opptatt av å ivareta noe kontinuitet knyttet til kritiske pågående prosesser, blant annet satsingen på kvinnefotball.

Å sitte i styret i Sportsklubben Brann i den situasjon klubben er i nå krever betydelig innsats fra hver enkelt i styret.  

I valgkomiteens innstilling har vi derfor vektlagt kandidatenes ekte lidenskap, tilstrekkelig kapasitet og vilje til å aktivt bidra til å støtte administrasjonen i deres viktige arbeid. Styrets viktigste oppgave er i første omgang å ansette ny daglig leder, deretter være en strategisk støttespiller for administrasjonens videre arbeid.

Å sitte i styret i Sportsklubben Brann, med alt engasjement som knytter seg til klubben fra ulike hold, krever god rolleforståelse for hva det innebærer å sitte i et styre – både i samspill med administrasjonen og opp mot omgivelsene rundt. Dette er noe valgkomiteen har vektlagt i samtaler med samtlige av de innstilte kandidatene. 

Valgkomiteen har arbeidet intensivt med å lage det vi mener er det beste laget til å lede Brann i 2022. Vi har vektlagt den enkeltes kompetanse og bidrag, men vel så viktig har det vært å sette sammen et lag som arbeider sammen for klubben, også når man er uenige. Vi vil på det sterkeste anbefale årsmøtet å velge følgende styre: 

Valgkomiteens innstilling til nytt styre

Leder: Aslak Sverdrup – velges for 2 år

Nestleder: Arild Mjøs Andersen – velges for 1 år

Medlem: Siv Skard – velges for 2 år

Medlem: Håkon Opdal - velges for 2 år

Medlem: Synnøve Tverlid – velges for 1 år

Medlem: Per Arne Flatberg – velges for 1 år

Varamedlem: Geir Austvik – velges for 1 år

Kandidatpresentasjoner

Leder: Aslak Sverdrup (48) – velges for 2 år

Aslak Sverdrup har vært leder i 30 år, i alt fra små spesialiserte enheter i Forsvarets spesialstyrker til store organisasjoner her i byen og ute i verden. I tillegg til å være aktiv som trener på aldersbestemte fotballag, i styrearbeid i en rekke organisasjoner, så jobber han nå som leder for en annen av byens stoltheter, Akvariet i Bergen. Her kombinerer han drift av anleggene på Nordnes med store fremtidsplaner på Dokken.

Aslak er åpen, direkte, ærlig og effektiv, og hans hovedoppgave som styreleder vil være å legge til rette for et profesjonelt styrearbeid, der takhøyden er god og der alle jobber for klubbens beste. Han har bred erfaring med kulturbygging, der alle ressursene jobber i samme retning og kjenner sitt ansvar, og dette vil være viktig for klubben fremover.

– Jeg er veldig glad for å bli spurt om å tre inn som styreleder for Brann, klubben i mitt hjerte. Med meg på laget, så får dere en trygg og erfaren leder, og sammen med kolleger i styret så skal jeg gjøre alt jeg kan for å få ut potensialet som klubb, sier Sverdrup.

Nestleder: Arild Mjøs Andersen (50) – velges for 1 år

Arild har til sammen over 25 års erfaring fra styrer på ulike nivåer i idretten, både lokalt og nasjonalt. Han var president/styreleder i Norges Triatlonforbund fra 2010 til 2021, og har erfaring fra alle aspekter av idretten, fra barneidrett til toppidrett. Han har også jobbet tett med Olympiatoppen rundt organiseringen av toppidrettsatsing og landslag. Til daglig jobber han som partner i rekrutteringsselskapet Bønes Virik, med fokus på lederutvelgelse og sammensetting av gode ledergrupper.

Arild er født og oppvokst i Bergen og har heiet på Brann i hele sitt liv. Han er særlig opptatt av god, åpen kommunikasjon og involvering av medlemmene. Idrett skal være moro, men man skal også skape resultater. 

Medlem: Siv Skard (44) – velges for 2 år

Siv ble valgt inn i Brann-styret i 2018. Det siste året har hun vært nestleder, og fungerende styreleder i klubben. Til vanlig er hun førsteamanuensis ved Institutt for strategi og ledelse ved Norges Handelshøyskole.  

Siv har spilt for toppserielagene Arna-Bjørnar og Trondheims-Ørn og har 11 kamper for Norges A-landslag. Hun er også trener for jentelag i Sk Djerv på Møhlenpris. Hun brenner for Branns kvinnelagsprosjekt og sitter også i styret til SK Brann kvinner. 

Medlem: Håkon Opdal (39) - velges for 2 år

Håkon trenger knapt introduksjon for leserne på brann.no. Etter totalt 15 år i klubben og 296 kamper har han en stor plass i hjertet til alle som er glade i Brann. Håkon var med på Branns store triumfer med cupgull i 2004 og seriegullet i 2007. Håkon har master i samfunnskommunikasjon og bachelor i fransk litteratur. Til vanlig jobber Håkon som kommunikasjonsrådgiver i Apriil.

Medlem: Synnøve Tverlid (53) – velges for 1 år

Synnøve har bred erfaring fra norsk fotball. Hun har tidligere spilt for Arna-Bjørnar, og har vært leder i Serieforeningen (nå Toppfotball kvinner), samt seks år i styret i Norges Fotballforbund. Synnøve har aldri sluttet å spille fotball, og spiller fortsatt på veteranlaget. I sitt daglige virke jobber hun som IT-arkitekt i Orkla.

Medlem: Per Arne Flatberg (57) – velges for 1 år

Per Arne er 57 år og bor på Nordnes. Han har sittet ett år i Brann-styret, og sitter også i styret til SK Brann kvinner.  Han har styreverv i flere frivillige organisasjoner og i politikken. Han har tidligere hatt mange verv i supportermiljøer lokalt, nasjonalt og internasjonalt, vært fotballdommer, trener i ungdomsfotballen og delegat for Norges Fotballforbund. Per Arne har et stort og bredt kontaktnett både i Bergen og i fotball-Norge. Han liker å reise på borteturer, og stå og synge på kamp. Han synes Obos med Brann er mye større enn eliteserien.

Varamedlem: Geir Austvik (62) – velges for 1 år

Geir er 62 år, gift og har 5 barn og 5 barnebarn. Han begynte i Brann i 1975 da han var 15 år, og spilte på a-laget fra 1979-1985. Geir skåret det første målet i finalen da Brann tok cupgull i 1982. Han driver sin egen fysioterapipraksis. Geir er politiker for Senterpartiet i Tysnes, og brenner for barne- og ungdomsidretten og talentutvikling. Han har vært fotball og håndballtrener både på A-lags nivå og for ungdom i mange år.

Valgkomiteen er ledet av Bjørn Dahl, som har med seg Gina Barstad, Ragnhild Janbu Fresvik og Erik Nordgreen. 

På årsmøtet skal det også velges et nytt kontrollutvalg. 

Her er valgkomiteens innstilling til nytt kontrollutvalg:

Leder: Helge Kvamme

Medlem: Siren Preto

Medlem: Jan Bjarte Svabø

Varamedlem: Mette Nora Sætre 

Styrets innstilling til valgkomite: 

Leder: Bjørn Dahl (ikke på valg)

Medlem: Ragnhild Janbu Fresvik (ikke på valg)

Medlem: Gina Barstad (innstilles for 2 år)

Medlem: Madeleine Giske-Nesslin (innstilles for 2 år)

Varamedlem: Karl Johan Rolfsvaag (innstilles for 2 år)

Annonse fra Eliteserien: