Utlignet på overtid mot Stabæk

Det så ut til å gå mot tap på Stemmemyren, men en utligning på overtid fra Maria Brochmann sikret ett poeng for Brann. Nå er det kun en syltynn teori som kan hindre Brann i å vinne grunnspillet.

Etter 10-0 i målforskjell på de to forrige kampene var det uvant å se Brann i den første omgangen mot Stabæk. Brann hadde mye ball i første omgang, men klarte ikke å skape mer enn noen halvsjanser mot et godt Stabæk-forsvar. De største sjansene var det bortelaget som skapte. Etter 24 minutter fikk Stabæk avsluttet fra kort hold, men en god redning fra Aurora Mikalsen gjorde at det fortsatt stod 0-0.

Kun fem minutter senere kom Stabæk til en ny skuddmulighet, og denne gangen klarte ikke Mikalsen å hindre scoring. Iris Omarsdottir fikk på ballen på seksten meter og satte ballen kontant ned i hjørnet. Dermed ledet Stabæk 1-0 – en ledelse de kontrollerte inn til pause.

Brann gjorde tre bytter i pausen og virket å være mer påskrudd i starten av andre omgang enn de hadde vært de første 45 minuttene. Tre minutter ut i omgangen var Therese Sessy Åsland svært nære å bøye ballen opp i lengste kryss, men skuddet gikk like utenfor.

Minuttet senere fikk Marit Bratberg Lund ballen like utenfor sekstenmeteren. Hun dro seg inn i feltet, forbi en Stabæk-spiller, før hun tilsynelatende ble lagt i bakken av et Stabæk-ben. Dommeren vinket spillet videre.

Brann gikk igjen en lang periode uten å skape noen store målsjanser, men mot slutten av kampen nærmet de seg utligning. Maria Brochmann, som ble byttet inn i andre omgang, fikk to avslutningsmuligheter fra kloss hold, begge ble reddet av Stabæk-keeper Sunniva Skoglund.

Tiden begynte å renne ut, men fire minutter på overtid satt endelig utligningen. En corner ble slått inn i feltet av Åsland, og Stabæk hadde problemer med å klarere. Ballen spratt til slutt ned i beina på Brochmann, som pirket ballen i mål på målstreken. Stabæk-spillerne mente keeper Skoglund skulle hatt frispark, men etter en liten prat med linjedommer valgte hoveddommeren å la målet stå. Brann utlignet, og det endte 1-1 på Stemmemyren!

Nå leder Brann grunnspillet, seks poeng foran Rosenborg, som har to kamper igjen å spille. For at Brann ikke skal vinne grunnspillet må det altså bli tap mot LSK i siste seriekamp, Rosenborg må vinne sine to siste kamper, og de må hente inn en målforskjell på 13 mål.

Dette var siste kamp før laget setter kursen mot Serbia for å spille Champions League-kvalifisering mot det tyrkiske laget ALG Spor på torsdag.

Deretter følger to hjemmekamper mot LSK Kvinner. Først er det kvartfinale i cupen. Den kampen spilles 24. august klokken 18.00. Billetter til den kampen finner du her.

Fire dager senere, 28. august, spilles siste seriekamp i grunnspillet. Den begynner 15.00, og billetter finner du her.