UEFA flytter kamper for å prioritere nasjonale ligaer

UEFA har bestemt at alle landskamper og internasjonale klubbturneringer utsettes til høsten.

Annonse:

– Det er bra at denne presiseringen kom, og at UEFA flytter landskamper for å gi mer tid til avvikling av nasjonale serier. I Europa er det flere serier som ikke er avsluttet ennå, og forbereder oss til starte 23. mai i Norge, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt. 

Her er pressemeldingen fra NFF i sin helhet: 

Glad for tydelig UEFA-signal om å prioritere nasjonale ligaer

NFF og toppfotballen er glade for at UEFA legger til rette for å prioritere nasjonale ligaer når fotballen kan starte opp igjen.

Det har UEFA gjort ved å utsette alle landskamper og internasjonale klubbturneringer.

En uttalelse fra Helsedirektoratet i en NTB-sak i dag om at UEFA har besluttet at ingen fotballaktivitet kommer i gang før til høsten, er uttalt på feilaktig grunnlag. Det gjelder kun landslagsfotball og internasjonale klubbturneringer, for å legge til rette for at nasjonale ligaer kan gjennomføres i mai og juni.

Så å si alle ligaer i Europa er satt på pause som følge av koronakrisen. I de fleste ligaer er det mange runder igjen før sesongen 2019/20 er ferdig, mens vi i Norge ennå ikke har startet.

NFF arbeider sammen med Norsk Toppfotball, Toppfotball Kvinner og rettighetshavere med ulike scenarier for oppstart. Målet er at turneringene våre skal gjennomføres som vanlig. Det viktigste nå er selvsagt å få kontroll på smitteutviklingen, men vi er klare til å starte opp når myndighetene åpner for det.

– Koronakrisen påvirker fotballen på alle nivåer. Vi vil alle gjerne i gang igjen så raskt som mulig, og per i dag er oppstartsdatoen satt til 23. mai. Samtidig må vi ha i bakhodet andre scenarier for oppstart, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt, og uttrykker tilfredshet med at UEFA er tydelig på at nasjonale ligaer prioriteres.

Annonse fra Eliteserien: