Uavgjort på Consto Arena

Brann tok ledelsen og skapte store muligheter i hopetall. Det ble dessverre en frustrerende kveld der ballen ikke ville i mål etter pause. Dermed poengdeling og 1-1.

Mjøndalen startet kampen friskt de ti første minuttene, men sakte men sikkert tok Brann over dominansen.

I det 18. minutt var Bård Finne frempå på sin høyre side. Skuddet gikk imidlertid til side for målet.

Så skulle scoringen komme. I det 28. minutt gjorde Aune Heggebø et strålende forarbeid før han sendte avgårde en pasning til Robert Taylor på venstrekanten. Branns finske ving satte ballen iskaldt i hjørnet bak en sjanseløs Sosha Makani i Mjøndalen-målet. 1-0 til Brann!

Etter scoringen tok Brann fullstendig over kampen, og på overtid fikk vertenes Albin Sporrong sitt andre gule kort for dyttingen av en fremadstormende Taylor. Dermed måtte Mjøndalen spille resten av kampen med 10 mann.

Sløsing av sjanser og baklengs

Brann gikk til pause med 1-0-ledelse og tilsynelatende full kontroll. Mjøndalen måtte opp for å jage utligning. Med én spiller mer, skulle det ligge rette til gode kontringsmuligheter for Brann.

Og muligheter fikk Brann så det monnet. I tur og orden brente Petter Strand, Robert Taylor og innbytterne Mathias Rasmussen og Moonga Simba eventyrlige muligheter som burde gitt Brann scoring nummer 2. Sistnevnte hadde et skudd som gikk i stolpene to ganger og ut via keeper.

I stedet skulle vertene utligne. Et langt oppspill ble slått inn mot Branns straffefelt. Lars Olden fanget opp utboksingen og lobbet ballen elegant i mål via stolpen. 1-1. Flatterende utifra sjansestatistikken, men Mjøndalen løftet seg opp etter pause, og gjorde en god omgang til tross for at de spilte med kun 10 spillere.

Det ble dessverre en frustrerende kveld der det meste gikk galt foran mål. Brann skapte mange sjanser til å score både to og tre ganger, men det var kun Mjøndalen som fikk stang inn.

KAMPFAKTA

Mjøndalen - Brann 1-1 (0-1)

0-1: Robert Taylor (28.)
1-1: Lars Olden Larsen (75.)

Eliteserien 21. runde. Consto Arena. Dommer: Tore Hansen, Feda IL. Gult kort: Fredrik Brustad og Martin Ovenstad, Mjøndalen. Rødt kort: Albin Sporrong, Mjøndalen.

Brann (4-3-3): Lennart Grill - Felix Horn Myhre, Fredrik Pallesen Knudsen, Japhet Sery Larsen, Ruben Kristiansen - Daniel Pedersen (Mathias Rasmussen fra 77.), Sivert Heltne Nilsen, Petter Strand - Bård Finne (Moonga Simba fra 64.),  Aune Heggebø, Robert Taylor