Uavgjort i serieavslutningen

Rakel Engesvik banket ballen i krysset, men det holdt ikke til seier i siste serierunde.

Se høydepunktene i videovinduet over eller på vår YouTube-kanal her.

Nei! Under ett minutt var spilt da LSK tok ledelsen. Et frispark endte i returrommet, hvor LSK-spiller Irene Dirdal stod klar. Aurora Mikalsen var på avslutningen hennes, men ballen gikk via tverrligger og i mål. 1–0 til Lillestrøm!

Etter den dårlige starten tok Brann over styringen på Stemmemyren, og bare fire minutter senere kom utligningen. Rakel Engesvik mottok ballen like foran midtbanestreken, dro den med seg fremover i banen og banket til fra 18 meter. Ballen føk opp i det lengste krysset. En nydelig scoring, og vi var like langt!

Brann fortsatte å styre kampen og jaktet ledelsemålet. Det kom etter 18 minutter. Et fint angrep på venstresiden endte opp hos Signe Gaupset. Hun slo et hardt innlegg langs bakken rett i beina til Amalie Eikeland. Avslutningen hennes gikk via en LSK-spiller og i mål. Brann var i ledelsen!

Ledelsen kunne ha vært større til pause, for bare noen minutter før dommer blåste av den første omgangen gikk Justine Kielland for avslutning like utenfor sekstenmeteren. Ballen hadde retning mot det lengste hjørnet, men traff stolpen! LSK slapp med skrekken og lagene gikk til pause på stillingen 2–1 til Brann.

Den andre omgangen åpnet med høyt press og en god sjanse for LSK, men Brann fikk etter hvert kontroll på kampen igjen. De siste 45 minuttene inneholdt færre sjanser, mindre finspill og flere dueller enn første halvdel. Ti minutter før full tid kom likevel utligningen til bortelaget. Et innlegg mot bakerste stolpe ble headet mot det lengste hjørnet av LSK-spiller Emma Stølen Godø. Aurora Mikalsen fikk en hånd på ballen, men klarte ikke å hindre utligning.

Dermed endte det 2–2 i siste serierunde! Takk for i år, Toppserien! Nå er det fullt fokus på Champions League-kampen som kommer allerede på onsdag. Kjøp billetter til storkampen her.

Brann–LSK Kvinner 2–2 (2–1)

0–1: Aurora Mikalsen (selvmål, 1.)
1–1: Rakel Engesvik (5.)
2–1: Amalie Eikeland (19.)
2–2: Emma Stølen Godø (80.)

Toppserien, runde 27. Stemmemyren. Tilskuere: 468. Dommer: Veronika Fjeldvær. Gult kort: Larissa Crummer, Brann.

Brann (3–4–3): Aurora Mikalsen – Natasha Anasi-Erlingsson, Marthine Østenstad, Joanna Tynnilä – Amalie Eikeland (Cecilie Kvamme fra 78.), Justine Kielland, Nora Eide Lie, Marit Bratberg Lund – Signe Gaupset (Maria Brochmann fra 69.), Larissa Crummer (Tomine Svendheim fra 77.), Rakel Engesvik (Johanna Renmark fra 69.).