Uavgjort i første playoff-kamp

Det endte 1-1 i første playoff-kamp mot Rosengård. Europa-skjebnen avgjøres i Malmö om én uke.

Det var en tett og jevn start på kampen, der ingen av lagene klarte å ta styringen. Rosengård kom nærmest scoring etter 17 minutter, da en klarering fra Tuva Hansen havnet rett i beina på Sofie Bredgaard. Hun brente til på direkten fra drøyt 20 meter, men skuddet gikk rett på Aurora Mikalsen.

Noen minutter senere gikk Brann opp i ledelsen. Tuva Hansen spilte ballen fint gjennom til Svava Gudmundsdottir på løp inn i sekstenmeteren. Fra skrått hold banket hun ballen knallhardt opp i nærmeste kryss, og Stadion eksploderte i jubel. En nydelig scoring!

Etter scoringen fulgte noen rolige minutter uten sjanser til noen av lagene. Den neste gode muligheten kom åtte minutter før pause. Marit Bratberg Lund tok ballen med seg på venstresiden og spilte inn til Signe Gaupset. Fra 16 meter plasserte hun ballen til side for mål. Brann gikk til pause med en 1-0-ledelse.

Den andre omgangen fortsatte i samme spor som den første. Det var tett og jevnt, og ingen av lagene klarte å skape de store sjansene. Etter 65 minutter kombinerte Nora Eide Lie fint med Lund på venstrekanten. Innlegget fra Lund havnet til slutt hos Therese Sessy Åsland, som gikk for avslutning fra skrått hold. Skuddet gikk via Gaupset og i mål, men linjedommer vinket av for offside.

Rosengård tok over ballbesittelsen utover i andre omgang, men skapte ingenting mot et solid Brann-forsvar. Etter 78 minutter kom imidlertid utligningen ut av ingenting. En klarering endte opp i beina hos Rosengård-spiller Olivia Holdt, som la ballen til rette og plasserte den ned i hjørnet. 1-1.

Svenskene jaktet den avgjørende scoringen i sluttminuttene, og fem minutter før slutt fikk de en stor mulighet. Olivia Schough kom til avslutning fra 12 meter, men blåste ballen over. Like etter viste Mikalsen seg frem med en god redning etter avslutning fra kloss hold.

Men det ble ikke flere scoringer, og dermed endte det 1-1 i første playoff-kamp. Returoppgjøret spilles i Malmö om én uke, 28. september klokken 18.00.