Tungt tap etter sene baklengsmål

Det så brukbart ut lenge, men to sene baklengsmål gjorde kvelden blytungt for alle med hjertet i Brann. Vålerenga vant 3-0.

Kampen startet med en stor sjanse til gjestene. Amor Layouni kom seg alene mot Håkon Opdal etter bare tre minutters spilt. Oddingen vartet opp med en fantastisk beinparade og reddet Brann fra å komme under tidlig i kampen.

Så bølget spillet frem og tilbake. Vålerenga hadde ballen mye, men Brann var vel så farlig på overgangene. I det 19. minutt viste Daouda Bamba og Robert Taylor fint kombinasjonspill. Sistnevnte kom seg nesten helt fri, men ble taklet i siste liten av Ivan Näsberg. Brann nær scoring her.

Bamba med vanvittig sjanse

Vålerenga er proppfull av selvtillit om dagen, og var selvfølgelig ikke ufarlig de heller. I det 28. minutt ble det slått et farlig innlegg i Brann-feltet. Vidar Ørn Kjartansson fikk skutt fra kloss hold. Heldigvis for Brann traff han lagkamerat Layouni. Brann skulle imidlertid få omgangens største sjanse. På overtid ble Bamba spilt helt gjennom av Taylor. Alene mot keeper rundet ivorianeren enkelt Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson. Bamba sendte ballen videre mot det tomme målet, men bakfra kom Jonathan Tollås Nation og fikk reddet ballen på målstreken. Her skulle Brann ha tatt ledelsen!

Det var det siste som skjedde før pause. Lagene gikk målløst i garderoben.

Rolig start og scoring imot

Andre omgangen startet langt roligere enn det man kanskje forvente utifra det som skjedde før pause. Brann måtte gjøre en del endringer i backrekken ettersom Ole Didrik Blomberg måtte ut i pausen. Laget forsvarte seg imidlertid bra i innledningen, og gjorde noen brukbare fremstøt fremover også, uten at det resulterte i scoringer.

I stedet ble scoring imot. Aron Dønnum kom seg fri på høyrekanten. Han la inn foran mål, der skled innbytter Osame Sahraoui ballen via stolpen og i Brann-buret. Da var det spilt 64 minutter i kampen.

Stygge sifre etter to baklengsmål i sluttminuttene

I minuttene som fulgte forsøkte Brann å gjøre det de kunne for å utligne. Men gjestene la ned presshøyden sin og stengte rommet mellom egen backfirer og midtbanen. Det førte til at Brann sjelden kom til de helt store muligheter. I stedet skulle Aron Dønnum gjøre både 2-0 i det 87. minutt og 3-0 i det 90. minutt. Resultatet ble et stygt 0-3-tap. Det oppleves som litt flatterende etter en relativ jenvspilt kamp.

Brann får en sjanse til å revansjere seg borte mot Molde førstkommende søndag.

Brann - Vålerenga 0-3 (0-0)

0-1:
Osame Sahraou (64.)
0-2: Aron Dønnum (87.)
0-3: Dønnum (90.)

2. serierunde. Eliteserien. Brann Stadion. 600 tilskuere. Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad Fotball. Gult kort: Tobias Christensen og Christian Borchgrevink, Vålerenga.

Brann (4-2-3-1): Håkon Opdal- Ole Didrik Blomberg (Filip Delaveris fra 46.), Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren, Ruben Kristiansen - Kristoffer Barmen, Petter Strand - Jon-Helge Tveita (Mathias Rasmussen fra 71.),  Robert Taylor (Moonga Simba fra 75.), Thomas Grøgaard (David Møller Wolfe fra 75.)- Daouda Bamba (Aune Heggebø fra 81.).

Vålerenga (4-3-3): Kristoffer Klaessson - Christian Borchgrevink, Jonathan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Samuel Adekugbe - Henrik Bjørdal, Fredrik Oldrup Jensen, Tobias Christensen (Osame Sahraoui fra 58.) - Aron Dønnum, Vidar Ørn Kjartansson (Henrik Udahl fra 79.), Amor Layouni (Felix Horn Myhre fra 79.)