Tung kveld på Alfheim

Brann reiste seg etter sjokkåpning, men gikk likevel på et skuffende 1-2-tap borte mot Tromsø.

Kampen ble avgjort i det 73. minutt på et gjennomløp av Tromsøs Mikael Norø Ingebrigtsen. Han scoret enkelt alene mot Brann-keeper Markus Olsen Pettersen. Dermed blir det en tung tur hjem til Bergen for Brann-guttene.

Oppgjøret startet på spektakulært vis da Tromsø tok ledelsen etter bare to minutter spilt. Kent-Are Antonsen var målscorer etter feil i Brann-forsvaret.

Brann svarte imidlertid umiddelbart. Gilbert Koomson driblet seg forbi det som var av Tromsø-spillere på venstrekanten. Han slo inn i feltet. Der stormet Fredrik Haugen frem og ekspederte ballen via hendene på Tromsø-keeper Gudmund Taksdal Kongshavn og i mål.

1-1 - og kampen hadde bare vart tre minutter!

Etter utligningen fikk Brann to store muligheter til å ta ledelsen. Først ved Daouda Bamba, som fyrte av et godt skudd fra rundt 18 meter som Tromsø-keeperen så vidt slo ut til corner.

Deretter var Koomson frempå igjen på venstrekanten. Denne gangen fant han ingen å slå pasning til. Istedet prøvde han å skru ballen inn i det lengste hjørnet, uten hell.

Sjanser begge veier

Kampen roet seg litt ned etter en forrykende åpning. Spillet bølget frem og tilbake, og begge lag skapte brukbare sjanser. Nærmest til å ta ledelsen før pause var Brann ved Bamba som i det 28. minutt headet ballen i tverliggeren.

Tromsø var likevel best i banespillet, og kunne scoret ved flere anledninger. Men Markus Olsen Pettersen gjorde en god kamp i Brann-målet. Omgangen ebbet ut i 1-1. Et resultat som i stor grad speilet spillet ute på banen.

Starten på 2. omgang var naturlig nok langt roligere enn tilfellet var i 1. omgang. Tromsø fikk et godt tak på kampen etter hvert. Brann hadde sine sjanser, som ved Bamba i 59. minutt, men det var likevel ingenting å si på at Tromsø tok ledelsen i det 73. minutt.

Ingebrigtsen fikk en enkel jobb med å score 2-1. Dermed måtte Brann nok en gang jage utligning.

Det ble vanskelig. Azar Karadas og Deyver Vega kom inn fra benken mot slutten av kampen. Sistnevnte ble spilt gjennom på overtid, men ble avblåst for offside. Tromsø holdt unna.

Brann tapte 1-2. Dermed ble det en tung dag kveld i det kalde nord.

Tromsø - Brann 2-1 (1-1)

1-0: Kent-Are Antonsen (2.)
1-1: Fredrik Haugen (3.)
2-1: Mikael Norø Ingebrigtsen (73.)

24. serierunde Eliteserien. Alfheim stadion. 3583 tilskuere. Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden IF. Gult kort: Jostein Gundersen og Onni Valakari (Tromsø) og Bismar Acosta (Brann).

Tromsø (3-4-1-2): Gudmund Taksdal Kongshavn - Magnar Ødegaard, Simen Wangberg, Jostein Gundersen - Robert Taylor, Kent-Are Antonsen (Daniel Berntsen fra 80.), Morten Gamst Pedersen, Lasse Nilsen - Onni Valakari (Christian Landu Landu fra 90.) - Gjermund Åsen, Mikael Norø Ingebrigtsen (Mushaga Bakenga fra 89.).

Brann (4-3-3): Markus Olsen Pettersen - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Thomas Grøgaard - Fredrik Haugen, Ruben Yttergård Jenssen (Azar Karadas fra 82.), Kristoffer Barmen - Gilli Rolantsson (Deyver Vega fra 82.), Daouda Bamba (Steffen Lie Skålevik fra 70.), Gilbert Koomson.