Trist hjemmetap mot FK Haugesund

Brann dominerte første omgang uten å få uttelling. To uheldige situasjoner i andre omgang medførte at FK Haugesund kunne reise hjem med alle poengene.

Se sammendraget fra kampen.

Brann startet imidlertid kampen med stor entusiasme. Før minuttet var spilt var Fredrik Haugen frampå med et godt skudd som Haugesund-keeper Helge Sandvik såvidt fikk slått over tverliggeren. Tonen var satt. Brann skulle i den første halvtimen skape flere gode muligheter.

Stor sjanse ved Svendsen

I det 13. minutt presenterte Sander Svendsen seg da han dro seg løs og fikk avsluttet fra kloss hold. Skuddet var relativt ufarlig.

Det var det absolutt ikke da han 9 minutter etterpå fikk avslutte fra straffemerket. Ballen gikk like utenfor. Her skulle Brann ha tatt ledelsen!

Brann var ikke ferdige med sjanseproduksjonen. I det 26. minutt fikk Daniel Pedersen til et godt skudd som Sandvik måtte gi retur på. En Haugesund-spiller fikk slått ballen til corner. I denne perioden, som var Branns beste i kampen, hadde laget fortjent en scoring.

Omgangen ebbet imidertid ut i 0-0. Brann fikk ytterligere en stor sjanse på corner ved Jon Gudni Fjoluson.

Selvmål og straffe

Lagene var langt mer jevne etter pause. Det var likevel imot kampens gang at Haugesund skulle få den første scoringen først. Brann-keeper Ali Ahamada var uheldig og slo et innlegg fra venstre i eget mål. Dermed var Haugesund i føringen, og Brann måtte nok en gang jage utligningen.

Det klarte de imidlertid bare 4 minutter etterpå. Sander Svendsen kom igjennom Haugesund-forsvaret etter en glimrende stikkpasning fra Kristoffer Barmen. Helge Sandvik vartet opp med en mesterredning på Svendsens skudd, men på retur var Petter Strand påpasselig, og satte ballen enkelt inn i det tomme buret. Brann hadde utlignet!

Dessverre skulle Haugesund få den avgjørende scoringen bare 6 minutter etter Strands utligning. Kristoffer Velde fikk straffespark i duell med Jon-Helge Tveita. Niklas Sandberg var sikker fra straffemerket. Brann kom under 1-2, og det ble også sluttresultatet tross stort Brann-press mot slutten av kampen.

FAKTA

Brann - FK Haugesund 1-2 (0-0)

0-1: Selvmål (56.)
1-1: Petter Strand (60.)
1-2: Niklas Sandberg (66. str.)

24. serierunde. Eliteserien. Brann Stadion. 600 tilskuere. Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval IL.Gult kort: Jon Gudni Fjoluson, Brann. Alexander Stølås, Peter Therkildsen og Helge Sandvik, FK Haugesund.

Brann (4-3-3): Ali Ahamada- Jon-Helge Tveita (Gilli Rolantsson fra 84.), Jon Gudni Fjoluson, Vegard Forren, Thomas Grøgaard - Fredrik Haugen (Erlend Hustad fra 84.), Daniel Pedersen, Kristoffer Barmen - Petter Strand, Daouda Bamba, Sander Svendsen (Robert Taylor fra 69.)

FK Haugesund (4-3-3): Helge Sandvik - Mikkel Desler, Fredrik Pallesen Knudsen, Benjamin Tiedemann, Alexander Stølås (Christian Grindheim fra 79.) - Thore Pedersen, Kevin Krygård, Bruno Leite (Peter Therkildsen fra 70.)- Oliver Klitten (Niklas Sandberg fra 46.), Ibrahima Wadji (Ibrahima Koné fra 90.), Kristoffer Velde