Trist avslutning på sesongen

Brann fikk en drømmestart, men endte med å tape 1-5 hjemme mot Viking i sesongavslutningen. Rødtrøyene endte på niende plass i årets eliteserie.

Det ble dessverre ingen god avslutning for Azar Karadas og Vito Wormgoor, som begge spilte sin siste kamp for Brann. Rødtrøyene fikk den starten de ønsket seg allerede etter ni minutters spilt. Et godt innlegg fra Ruben Kristiansen ble flikket videre av Kristoffer Barmen. Bakerst kom Fredrik Haugen i full fart og bredsidet ballen enkelt i mål. Brann oppe i 1-0.

Ledelsen varte imidlertid kun i sju minutter. Passivt forsvarsspill førte til at Kristian Thorstvedt fikk utligne enkelt til 1-1.

Det skulle bli verre.

Seks minutter før pause rotet Brann det til for seg i forsvaret. Johnny Furdal fikk en enkel jobb med å chippe ballen over Håkon Opdal. Viking opp i 2-1. Det ble også resultatet ved pause.

Fra vondt til verre

Brann gikk ut etter pause for å ta igjen ledelsen til Viking. I stedet skulle det renne inn mål andre veien. I en meget dårlig Brann-periode midtveis i omgangen satte Ylldren Ibrahimaj inn en fortjent 3-1-ledelse for siddisene. Brann slet med å etablere eget spill, og hadde store problemer med å få tak i ballen.

I det 72. minutt scoret Thorstvedt igjen. 1-4 sto det på målprotokollen. Kampen var avgjort. Spørsmålet nå var bare hvor stort tapet skulle bli.

Azar Karadas hadde kommet inn på banen. De fleste ønsket nok at han skulle få seg en scoring i sin siste kamp for rødtrøyene. Nærmest var han på overtid da han headet et flott innlegg fra Haugen mot mål. Men den tidligere Brann-spiller Viljar Vevatne reddet på streken.

For å gjøre marerittet komplett fikk Viking nok et mål like før dommeren blåste av kampen. Samuel Fridjonsson fikk æren av å avslutte målkalaset. Brann - Viking 1-5. Rødtrøyene ender på 9. plass i Eliteserien 2019.

1-5: Samuel Fridjonsson (90.)

30. serierunde Eliteserien. Brann Stadion. Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad Fotball. Gult kort: Vito Wormgoor, Ruben Kristiansen og Fredrik Haugen, Brann

Brann (4-3-3): Håkon Opdal – Gilli Rolantsson (Mikal Berg Kvinge fra 83.), Vito Wormgoor (Nicholas Marthinussen fra 88.), Christian Eggen Rismark, Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen, Ruben Yttergård Jenssen, Kristoffer Barmen – Gilbert Koomson (Azar Karadas fra 68.), Daouda Bamba, Thomas Grøgaard

Viking (4-3-3): Iven Austbø – Sondre Bjørshol, Runar Hove, Viljar Vevatne, Rolf Magne Vikstøl – Johnny Furdal (Samuel Fridjonsson fra 69.), Kristoffer Løkberg (Fredrik Thorsteinbø fra 59.), Kristian Thorstvedt – Ylldren Ibrahimaj, Benjamin Källman (Tommy Høiland far 59.), Zymer Bytiqi