CR6_9665

Torsvik har signert A-lagskontrakt

Jonas Torsvik (18) har skrevet sin første A-lagskontrakt med Brann, og den nye avtalen gjelder ut 2026.

Annonse:

– Det er fantastisk å ha ny kontrakt i boks, og det er deilig å vite at jeg skal fortsette å være i Brann. Det har vært mange spørsmål om kontrakten, og det er fint å nå vite at jeg skal være her i lang tid, sier Torsvik. 

Torsvik kom til Brann fra Loddefjord i 2019, og skrev proffkontrakt med Brann i slutten av 2021. Debuten hans for Branns A-lag kom i første runde i NM i 2022, da Brann slo Voss 7–0. Han spilte også den andre cuprunden i NM 2022, som gjorde at han oppnådde nok kamper til å bli Norgesmester med Brann.

Opp- og nedturer

Totalt ble det fem kamper for Branns A-lag i OBOS-ligaen i 2022 for Torsvik, men så startet et lengre skadeopphold som holdt han på sidelinjen i rundt ni måneder. Første A-kamp i 2023 var da han spilte andre omgang mot Fjøra i 2. runde i NM, og han scoret på et praktfullt langskudd. Eliteserie-debuten kom noen uker senere, da han ble byttet inn borte mot Viking.

Hans første Eliteserie-kamp fra start kom hjemme mot HamKam, der han leverte en strålende kamp og noterte seg for sitt første Eliteserie-mål med nok et langskudd. Den umiddelbare feiringen hans etter målet derimot, den var sånn passe.

– Det var mye nerver i forkant av kampen og jeg fikk vite at jeg skulle starte dagen før. Men så kom jeg inn og startet kampen, og fikk den scoringen like før pause. Det er det villeste jeg har opplevd. Jeg husker ingenting av scoringen og de første sekundene etter, så tok adrenalinet overhånd, smiler 18-åringen.

DSC_1241.jpg

Han spilte hele kampen mot HamKam, Molde og Strømsgodset i sommer, før nye skadeavbrekk satte han på sidelinjen resten av sesongen. Nå ser han positivt inn mot 2024-sesongen.

– Jeg har ikke hatt en skikkelig sesongoppkjøring på flere år, og skal jobbe knallhardt for å holde meg skadefri neste år. Det blir viktig for meg, og jeg håper at det skal gå bra, avslutter Torsvik.

– Vi er veldig glade for å ha fått med oss Jonas på en ny og langvarig avtale. Han står på trappene av det største steget man kan ta i fotballen, fra å være et talent til å bli toppspiller. Han har vist seg frem når han har vært skadefri, og nå håper vi han får en skikkelig oppkjøring og vi følger spent med på hans videre utvikling, sier daglig leder i Brann, Christian Kalvenes.

CR6_9616.png

 

Annonse fra Eliteserien: