Toppseriens toppscorer er klar for Brann

Anna Aahjem (23) har signert under på en avtale med Brann til ut 2025.

Annonse:

Se intervjuet i videovinduet over eller på vår YouTube-kanal her.

– Det føles veldig bra. Det er deilig å være her, og jeg gleder meg til starten, sier hun. 

23–åringen har herjet foran mål for Lyn denne sesongen, og ble toppscorer i Toppserien 2023 med 13 mål. Nå er hun klar for et nytt kapittel i Bergen, og sier det var en enkel beslutning å ta.

– Jeg synes det Brann holder på med nå er fantastisk. Jeg har fått veldig godt inntrykk av trenerteamet, og har snakket masse med Martin Ho. Det løftet som Brann holder på med nå, det har jeg veldig lyst til å være en del av, sier hun. 

Angrepsspilleren har vært i Lyn siden 2019. Da kom hun fra 2. divisjon, og siden føler hun at hun har utviklet seg til en helt ny spiller. Da visste hun ikke hvilke kvaliteter hun hadde, og hva hun kunne oppnå i fotballen. 

– Her kan jeg ta det neste steget. Man ser at det er en del mer kvalitet og profesjonalitet rundt alt som blir gjort, og med alt som skjer på Brann Stadion og alle supporterne, sier hun. 

– Hvordan vil du beskrive deg selv som spiller?

– Jeg er rask, fysisk. Aggressiv, liker å score mål. Har en bra skuddfot, sier hun. 

Som toppscorer har hun fått vist frem feiringen sin ved flere anledninger, en feiring hun begynte med fordi en kompis tipset henne. I videointervjuet kan du se feiringen.

– Jeg hadde ingen feiring, og så var jeg litt lei av å bare strekke hendene i været. Så da ble det den, ler hun. 

Utenfor banen studerer sunnmøringen til å bli politi, og er ferdig til sommeren. Hun er glad i å være rundt venner og å være fysisk aktiv. 

Til tross for at overgangsvinduet åpner 1. januar, kan ikke Aahjem spille i de to Champions League-kampene Brann har i januar. Det er ikke før en eventuell kvartfinale at nye spillere kan delta i turneringen. Likevel er planen at hun er på plass på treningsfeltet allerede nå i slutten av november. 

Sportslig leder Aleksander Olsen er svært fornøyd med signeringen, og mener 23–åringen på mange måter representerer fremtiden.

– Hun har allerede rukket å bli toppscorer i Toppserien for et lag midt på tabellen. Anna har en fysikk som vil gi oss fart og styrke i frontledd, i tillegg til at hun har egenskaper til å score fra mange ulike situasjoner og faser i spillet. Hun er ung og har et videreutviklingspotensiale som kan sette preg på Brann allerede fra dag én, sier Olsen.

Annonse fra Eliteserien: