Brann 2 Sotra scoring 2

Tok viktig poeng i lokaloppgjør på Varden

Det ble et dramatisk lokaloppgjør mot Sotra med flotte mål fra begge lag, og en annulert scoring for Brann 2 på overtid.

Annonse:

Sotra hadde mye ball i første omgang av kampen, men ingen av lagene klarte å skape spesielt store sjanser. Det var likevel Brann 2 som litt mot spillets gang tok ledelsen. Herman Stang Stakset vendte opp og klinket ballen i mål fra 20 meter med venstrefoten etter 34. minutter.

Etter pause gikk Sotra som forventet ut med et høyere press og var farlig frempå på deres venstreside flere ganger. Etter 58. minutter fikk Håkon Berge stå alene i 16-meteren og satte ballen pent i krysset.

I perioden etter utligningen kjørte Brann 2 flere farlige kontringer og utover i andre omgang ble det en hard fysisk batalje der dagens dommer, Freek Arjen van Herk (Smørås IL), delte ut to gule kort til hvert av lagene i løpet av det siste kvarteret.

På overtid satte Mikal Kvinge ballen i mål via en Sotra-spiller, i stangen og i mål. Hjemmepublikummet, trenerteamet og spillerne kunne juble for det de trodde var tre poeng. Dessverre hadde linjedommeren vinket for det brann.no etter kampen fikk vite var for en mulig offside. Hoveddommer Freek som hadde signalisert for mål løp ned til sin assistent, konfererte og annulerte målet til stor frustrasjon fra Brann-benken.

I sluttminuttene ble det delt ut gule kort til Branns hovedtrener og Sotras assistenttrener i tillegg til et rødt kort til en i Branns støtteapparat for protester.

Alt i alt tar Brann med seg et viktig poeng selv om det er surt at en uforståelig annullering av overtidsmålet er det man kommer til å huske fra lokaloppgjøret. Brann 2 har nå to poeng ned til nedrykk, mens vi kan gratulere Sotra med en sterk rekke på åtte ubeseirete kamper og en komfortabel femteplass på tabellen.

Høydepunkter:

Brann 2 – Sotra SK 1-1 (1-0)

1-0 Herman stang Stakset (34.)
1-1 Håkon Rusten Berge (58.)

Lagoppstilling:

1 Martin Børsheim
3 William Strand Kvale
4 Aron Jonsson
5 Jonas Skjerven Valland
14 Ole Andreas Leinebø
6 Marius Bendiksen Trengereid (K) (Eikrem fra 89.)
7 Vegard Haugerud Hagen
26 Eivind Fauske Helland
10 Mikal Berg Kvinge
20 Herman Stang Stakset (Tufekcic fra 89.)
23 Aune Selland Heggebø

Innbyttere

12 Mathias Engevik Klausen
11 David Tufekcic
13 Oliver Haugsdal
15 Patrik Andersen
16 Jesper Nerhus Eikrem
17 Marcus Dalseide
19 Martin Bøe Ljunggren
24 Erlend Ottem

Annonse fra Eliteserien: