Tok vårens første borteseier

Noe så sjeldent som et straffespark til Brann sikret tre viktige poeng borte mot Tromsø søndag.

Etter å ha blitt snytt for flere straffespark i sesonginnledningen, valgte dommer Tommy Skjerven å peke på krittmerket da Veton Berisha gikk i bakken midt i 2. omgang på Alfheim. Det sto 1-1 - men Branns hollandske kaptein scoret og sendte Brann i en 2-1-ledelse som laget aldri ga fra seg.

Brann var ikke knallgode, men det holdt å prestere på litt over middels nivå mot et tannløst Tromsø-lag.

Nær scoring tidlig

Brann var nær ved å ta ledelsen tidlig i kampen ved Veton Berisha. Avslutningen hans passerte keeper, men ballen rullet langs streken og aldri over.

Så var det en situasjon som lignet på straffe. Et innlegg fra Gilbert Koomson traff hånden til en TIL-spiller, men uten at dommer Tommy Skjerven så noe som fikk ham til å blåse.

I en jevn 1. omgang der Brann var best og hadde ballen mest måtte Fredrik Haugen kaste inn håndkleet med skade. Inn kom Kristoffer Løkberg som noe senere skulle få stor påvirkning på kampens resultat.

Kristoffer Barmen slet med vond nakke, og da lagene gikk til pause var smertene åpenbare. Han kom dessverre ikke på banen igjen etter pause. Der kom Amer Ordagic i stedet.

Så kom målene

1-0-målet kom etter 52 minutters spill da løpsvillige Kristoffer Løkberg kom seg fri i god posisjon, litt skrått foran TIL-målet. Han dundret til og ballen trillet inn via stolpen.

Så ble det 1-1 ved Runar Espejord etter en lei retur fra Håkon Opdal. Men kort tid etter var Brann i ledelsen igjen.

Brann fikk omsider straffespark i 2019-sesongen da Veton Berisha ble felt etter 70 minutters spill. Vito Wormgoor scoret fra krittmerket og ledelsen holdt helt inn.

FAKTA

Tromsø - Brann 1-2 (0-0)

Eliteserien, 5. serierunde. Alfheim stadion. 3137 tilskuere. Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger. Gult kort: Juha Pirinen, Tromsø.

0-1: Kristoffer Løkberg (52.)
1-1: Runar Espejord (66.)
1-2: Vito Wormgoor (str. 71).

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen (Kristoffer Løkberg fra 32.), Ruben Yttergård Jenssen, Kristoffer Barmen (Amer Ordagic fra 46.) - Gilbert Koomson (Gilli Rolantsson fra 79.), Veton Berisha, Petter Strand.

Tromsø (3-5-2): Gudmund Kongshavn - Anders Jenssen (Brayan Rojas fra 84.), Simen Wangberg, Juha Pirinen - Robert Taylor, Onni Valakari, Kent-Are Antonsen, Morten Gamst Pedersen, Lasse Nilsen (Runar Espejord fra 65.) - Daniel Berntsen, Mikal Norø Ingebrigtsen.

Nå er Ranheim neste motstander. De slo Viking søndag. Kampen spilles på Stadion førstkommende søndag klokken 18.00.