Tok "The Double" etter seier i cupfinalen

Brann er nå både serie- og cupmester, etter lørdagens 3–1-seier over Stabæk i NM-finalen på Ullevaal.

Den første halvtimen hadde Brann for det meste ballen, og skapte noen småfarligheter. Scoringen kom like etter at halvtimen var passert. Nora Eide Lie fikk ballen på 16-meteren og fikk fyrt av et skudd. Det gikk via i stolpen og i mål.

Brann hadde en ball til i nettet like etter, men det var vinket og blåst for offside. Det endte med gult kort til Tuva Hansen som satte ballen i mål.

Men like før pause lå ballen i nettet, og denne gangen var det ikke offside. Et nydelig angrep ble avsluttet fra Signe Gaupset som doblet Branns ledelse før pause. Stillingen midtveis var 2–0 til Brann.

Brann var også best i starten av andre omgang, men Stabæk spilte seg gjennom i bakrom og reduserte ved Iris Omarsdottir etter 57 minutter.

Etter Stabæks redusering var det en nerve i kampen, men etter 67 minutter var Gaupset frempå igjen og scoret sitt andre for dagen.

Det ble ikke flere scoringer, og Brann ble cupmestere.

Husk søndagens hylles av serie- og cupmesterne på Festplassen klokken 16.30. Les mer om arrangementet her.

3–1: Gapuset (67.)

NM kvinner, finale. Ullevaal Stadion. Tilskuere: 5478. Dommer: Sarah Fatemeh ZangenehKongsberg IF.  Gult kort: Tuva Hansen, Brann.

Brann (3–5–1–1): Aurora Mikalsen (Sandra Stavenes fra 90.) - Tuva Hansen, Guro Bergsvand, Ingrid Stenevik - Cecilie Redisch Kvamme (Ingrid Ryland fra 80.), Nora Eide Lie (Rikke Nygard fra 80.), Lisa Fjeldstad Naalsund, Signe Gaupset (Maria Brochmann fra 67.), Marit Bratberg Lund - Therese Sessy Åsland - Svava Ros Gudmundsdottir.