To nye unggutter har skrevet langtidskontrakter

Aune Heggebø (19) og David Mølller Wolfe (18) signerte mandag nye kontrakter med Brann. Begge gjelder ut 2023.

Annonse:

– Jeg har vært her siden det året jeg ble 13 år, og jeg er glad for å fortsette i Brann i flere år. Jeg håper å ta Eliteserie-nivået og utvikle meg videre i år og i tiden fremover, sier Heggebø. 

Minutter før spissen Heggebø satte sitt navn på en ny Brann-kontrakt, gjorde venstreback David Møller Wolfe det samme. 

– Jeg har visst at jeg kom til å signere en ny kontrakt her en stund nå, og det var deilig å endelig få det i orden. Nå kan jeg fokusere 100% på fotballen, og jeg vil vise Brann og Bergen hvem jeg er, sier Møller Wolfe. 

Verdifulle utlån

Brann har de siste årene hatt flere unggutter som har vært på utlån i lokale klubber i OBOS-ligaen og andredivisjon. 

Heggebø kom til Brann-akademiet som 13-åring, og i 2018 scoret han etter fire minutter i A-lagsdebuten mot cupkampen mot Sandviken. På høsten 2019 debuterte han på A-laget i Eliteserien. I 2020 har han blitt lånt ut til Øygarden FK, og han var på banen i alle lagets 30 kamper i OBOS-ligaen. Selv om Øygarden rykket ned, noterte Heggebø seg for åtte scoringer og fire målgivende pasninger.

– Det var et viktig år der jeg fikk masse spilletid på et høyt nivå. Det var et fint mellomsteg der jeg utviklet meg videre, og nå er jeg klar for å kjempe om spilletid i Brann, sier Heggebø. 

Venstrebacken Møller Wolfe kom til Brann fra Bergen Nord, sommeren 2019. I 2020 var han utlånt til Åsane i OBOS-ligaen, der han fikk spille 27 kamper og noterte seg for en scoring og fem målgivende pasninger. Åsane har blitt kjent for sin ballbesittende spillestil der de ofte spiller seg ut av eget forsvar med høy risiko. Det har vært en god erfaring for 18-åringen. 

– Utlånet til Åsane har betydd mye for min utvikling. Åsane sin spillestil gjør også at man må tenke raskere og alltid tenke på hva som er neste steg når man mottar ballen, sier Møller Wolfe.

– Det er flott å få signert kontrakten med to unge spillere som vi har stor tro på at skal ta nye steg i Brann. De har gjort sakene sine godt på utlån, og utviklet seg veldig bra. Vi håper og tror utviklingen skal fortsette de neste årene, sier Soltvedt. 

Brann har det siste året skrevet lange kontrakter med flere unge spillere på Møller Wolfe og Heggebø sin alder. Markus Olsen Pettersen (21), Ole Martin Kolskogen (20), Ole Didrik Blomberg (20), Vegard Skeie (20), Mikal Berg Kvinge (17) og Mathias Rasmussen (23) har alle kontrakter ut 2023. Nysigneringen Filip Delaveris (20) har kontrakt ut 2024. 

Annonse fra Eliteserien: