Tilbake med seier

Tre raske mål rett fra kampstart sørget for en komfortabel 3-1-seier over Sandefjord.

Brann startet kampen forrykende. Allerede etter sju minutter satt ballen i nettet. Amer Ordagic gjenvant ballen på ypperste vis ute på venstrekanten. Thomas Grøgaard plukket opp ballen og slo den hardt foran mål. Der dukket Robert Taylor opp og fikk pirket ballen i mål via Sandefjord-keeper Jacob Storevik. 1-0 til Brann! Brann har fått en drømmestart på kampen.

Rødtrøyene ga seg ikke med det. Bare to minutter senere skulle Brann doble ledelsen. Fredrik Haugen slo et hardt hjørnespark fra høyre. Ballen gikk via en Sandefjord-spiller til Gilbert Koomson. Branns høyrekant lot seg ikke be to ganger, og banket ballen i nettaket. 2-0 til Brann!

Og det skulle bli mer! 12 minutter ut i omgangen slo Daouda Bamba en nydelig pasning til Koomson. Ghaneseren fosset forbi alle og plasserte ballen i stolperoten fra spiss vinkel. 3-0 før kvarteret var spilt. Koomson og Brann var i fyr og flamme!

To straffer og redusering

Sandefjord skulle komme tilbake. I det 22. minutt fikk blåtrøyene straffespark da Vegard Forren gikk opp i en hodeduell med en Sandefjord-spiller. Ali Ahamada reddet mesterlig, men Sandefjord fikk ny straffe i samme situasjon. Denne gangen scoret Sandefjord ved Marcos Celorrio. Dermed sto det 3-1.

Brann ga seg ikke, og var svært nær scoring åtte minutter etter Sandefjords redusering. Bambas heading gikk på innsiden av stolpen, men Storevik maktet å slå ballen ut igjen før den passerte målstreken.

Fem minutter før pause oppstod det en situasjon som vil bli diskutert. Ordagic spilte Bamba gjennom på åpent mål. Brann-spissen scoret enkelt, men ble avblåst for offiside. TV-bildene slår tvil om avgjørelsen.

Omgangen ebbet ut i 3-1. Brann klart best og kunne ledet mer, selv om trykket foran Sandefjord-forsvaret dabbet noe av utover omgangen.

Dominansen fortsatte etter pause

Brann holdt trykket oppe og var svært nær scoring flere ganger i minuttene etter pause. Først var Fredrik Haugen frempå i det 49. minutt men skuddet ble blokkert til corner.

Tre minutter senere var Bamba alene gjennom, men skuddet gikk via tverligger og ut. Bamba var nær scoring også i det 68. minutt, men igjen ble skuddet blokkert.

Sandefjord virket ganske utskjørt utover 2. omgang, og skapte lite. I stedet var Koomson centimetre fra hat-trick etter en nydelig langpasning fra Daniel Pedersen. Hodestøtet fra ghaneseren strøk høyrestolpen.

Det ble ikke flere mål. Brann er tilbake i vinnersporet med 3-1 over Sandefjord.

Kampfakta

Brann - Sandefjord 3-1 (3-1)
1-0: Robert Taylor (7.)
2-0: Gilbert Koomson (9.)
3-0: Koomson (12.)
3-1: Marcos Celorrio (22. str.)

Brann Stadion. Eliteserien fotball, 7. runde. 200 tilskuere. Dommer: Rohit Saggi, SBK Drafn. Gule kort: Vegard Forren, Ali Ahamada, Bismar Acosta, Amer Ordagic, Brann. William Kurtovic, Vidar Ari Jonsson, Sandefjord.

Brann (4-3-3): Ali Ahamada – Taijo Teniste (Jon-Helge Tveita fra 59.), Bismar Acosta (Christian Eggen Rismark fra 46.), Vegard Forren, Thomas Grøgaard – Fredrik Haugen, Daniel Pedersen, Amer Ordagic (Petter Strand fra 76.) – Gilbert Koomson, Daouda Bamba (Erlend Hustad fra 84.), Robert Taylor (Gilli Rolantsson fra 59.)

Sandefjord (4-2-3-1): Jacob Storevik -  Brice Wembangomo (Peder Meen Johansen fra 62.), Lars Grorud (Sander Moen Foss fra 46.), Enric Valles (Erik Brenden fra 62.), Anton Kralj - Martin Kreuzriegler, William Kurtovic (Marcos Valles fra 73.) - Vidar Ari Jonsson, Rufo, Kristoffer Normann Hansen - Marcos Celorrio (Sivert Gussiås fra 62.)