Til semifinalen etter kruttsterk førsteomgang

Brann scoret tre mål før hvilen og avgjorde i stor grad kampen der. 3–0 mot Sandefjord sikret Brann plass i semifinalen i NM.

Brann var nære en drømmestart på kampen, etter et angrep ned venstresiden. Et innlegg langs bakken havnet i beina til Bård Finne som kom seilende, men avslutningen gikk i stolpen.

Etter kjempesjansen tidlig bølget kampen litt frem og tilbake, uten at noen av lagene skapte de største sjansene. Den først scoringen kom fra noe som ikke var en sjanse. Felix Horn Myhre førte ballen fremover, og så ut til å miste ballen under press. Men da ballen ble liggende på 20 meter banket han til og sendte Brann i ledelsen etter 21 minutter.

Under fem minutter senere doblet Brann ledelsen. David Møller Wolfe mottok ballen inne i 16-meteren og avsluttet nede i hjørnet! Brann ledet med det 2–0 etter 25 minutter.

Etter 37 minutter økte Brann til 3–0. Fine kombinasjoner gjennom midten gjorde at ballen havnet i beina på Bård Finne og Mathias Rasmussen. Rasmussen var rasket på avtrekkeren og satte ballen i hjørnet fra elleve meter.

3–0 var også stillingen til pause.

Etter hvilen kontrollerte Brann kampen, men det ble ikke flere scoringer. Dermed er Brann klar for semifinale i NM, der Stabæk er motstander.

Brann–Sandefjord 3–0 (3–0)

1–0: Felix Horn Myhre (21.)
2–0: David Møller Wolfe (25.)
3–0: Mathias Rasmussen (37.)

NM, kvartfinale, menn. Åsane Arena. Tilskuere: 2243. Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval IL. Gult kort: Fredrik Pålerud, Fredrik Berglie, Sandefjord.

Brann (4–3–3): Mathias Dyngeland– Thore Pedersen, Japhet Sery Larsen, Ruben Kristiansen, David Møller Wolfe (Svenn Crone fra 80.) – Mathias Rasmussen (Niklas Jensen Wassberg fra 62.), Sivert Heltne Nilsen, Felix Horn Myhre – Ole Didrik Blomberg, Bård Finne (Aune Heggebø fra 73.), Frederik Børsting.