Tidenes første signering til Branns kvinnelag

Therese Sessy Åsland (26) har signert for Brann, og blir den første nye spilleren som er bekreftet til Branns lag som skal spille i Toppserien i 2022.

Annonse:

– Jeg er stolt, og jeg gleder meg til å spille i Brann-drakten, sier Åsland til brann.no.

IL Sandviken Toppfotball og Brann har vedtatt å slå sammen klubbene, slik at Brann stiller med lag i Toppserien for første gang fra 2022.

Sandviken ble seriemester i 2021, og tok sølv i cupen.

Årets spiller i 2020

Til den kommende sesongen vil det hentes inn noen flere spillere for å styrke den regjerende seriemesteren, og Åsland er den første som er bekreftet og presentert.

– Sessy er en spiller vi har hatt i lupen lenge og vi forsøkte allerede for et år tilbake å få henne ombord, men på det tidspunktet var ikke det mulig. Hun har hatt to år nå i en toppklubb i en meget god liga som begge årene har kvalifisert seg for Champions League og hun har vært meget sentral for laget sitt, sier trener Alexander Straus.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sessy alex signering.jpg
Therese Sessy Åsland sammen med trener Alexander Straus.

Åsland kommer fra Kristianstads DFF i Damallsvenskan, der hun ble kåret til årets midtbanespiller i 2020. Hun er fra Stavanger og har tidligere også spilt for Klepp, Avaldsnes, Røa og LSK Kvinner i Toppserien. På landslaget har det blitt seks kamper og en scoring.

– Jeg kommer til et veldig godt lag, og det er en fin gjeng her. Jeg kjenner noen av spillerne fra før, og vet at det er en bra gruppe. Det er viktig når man kjemper for å vinne kamper sammen, sier Åsland.

SK Brann Kvinner skal i sin første sesong primært spille hjemmekampene på Stemmemyren, men noen enkeltkamper vil bli spilt på Brann Stadion.

– Det blir utrolig gøy, og da håper jeg det kommer masse folk, sier Åsland.  

Annonse fra Eliteserien: