Taylor og Tveita senket Odd

En strålende opplagt Robert Taylor og en lang tå fra Jon-Helge Tveita sørget for 2-1-seier mot Odd i årets siste kamp. Brann ble nummer 10 i Eliteserien 2020.

Klikk i videovinduet over for å se alle høydepunktene.

Et fantastisk forarbeid og en elegant scoring skulle bli avgjørende for at Brann slår Odd 2-1 og vinner i sesongsavslutningen. En sesong som endte med en skuffende 10. plass. Da er det godt å gå inn i vinteren med en fin seier i bagasjen.

Brann begynte kampen bra, og fikk til flere småfarligheter de første 20 minuttene. Så fulgte en periode hvor Brann slet med å etablere spillet. Odd hadde mye ball og viste noen tendenser fremover, men heller ikke de skapte de store sjansene.

Da bestemte Robert Taylor seg for å gjøre noe med kampbildet. På overtid løper han forbi alle og ble klart felt av bortelagets Filip Jørgensen. Finnen tok selv straffen, og skjøt ballen via stolpen og i mål. 1-0 til Brann!

Dermed kunne Brann gå til pause med en 1-0-ledelse. Litt flatterende med tanke på at scoringen kom i en svak Brann-periode. Samtidig leverte heller ikke gjestene det helt store i de første 45 minuttene.

Store sjanser

Brann startet 2. omgangen langt bedre enn det de avsluttet før pause. I det 52. minutt skaffet Taylor plass nok til å fyre av et godt skudd fra 20 meter. Avslutningen gikk over, men Brann har nå offisielt varslet hva som skulle komme.

9 minutter senere kom Sander Svendsen på et strålend raid på venstre side. Han slo inn et godt innlegg foran mål. Der hadde Ole Didrik Blomberg løpt seg fri. På halv volley dundret han ballen mot Odd-målet. Gjestenes keeper Sondre Rossbach sto godt plassert, og fikk avverget.

Minuttet etter var Brann igjen på farten. Denne gangen var det Taylor som fikk en god avslutning på volley. Igjen var Rossbach med på notene. Brann hadde etablert seg på Odds banehalvdel, og gjestene slet på det tidspunktet med å spille seg ut av egen banehalvdel.

Baklengs og fantastiske Taylor

Helt mot spillets gang skulle Odd utligne. 65 minutter var spilt da Elbasan Rashani fikk slått et flott innlegg foran Branns mål. Mushaga Bakenga satte hodet til og utlignet Branns ledelse. Svært flatterende utfra spill og sjanse i 2. omgang.

Seks minutter senere skulle Brann ta sin fortjente ledelse. Som ved Branns første mål var det Robert Taylor som skulle stå for regien. I det 71. minutt driblet han av alt som var av Odd-spillere før han sendte en genial stikkpasning foran Sondre Rossbach i Odd-målet. Innbytter Jon-Helge Tveita stakk fram tåen og chippet ballen elegant over Odd-keeperen og i mål. En fabelaktig scoring som trolig vil bli husket i lang tid fremover.

Flotte angrep og store sjanser

Odd flyttet pressleddet frem og jaget utligning. Det førte til at Brann kunne komme på en rekke gode kontringer som hver og en kunne endt med scoring. På en litt slitt desembermatte var det imponerende hvor gode angrep Brann kjørte i de siste 20 minuttene. Både Svendsen, Bamba og Taylor hadde flere store sjanser som de kunne scoret på.

Det ble imdlertid ikke flere scoringer. Brann spiller en god kamp, vinner 2-1 og blir nummer 10 i årets eliteserie. Det blir mye å se fram til frem mot neste sesong.

Brann - Odd 2-1 (1-0)

1-0: Robert Taylor (45 str.)
1-1: Mushaga Bakenga (65.)
2-1: Jon-Helge Tveita (71.)

30. serierunde. Eliteserien. Brann Stadion. 600 tilskuere. Dommer: Espen Eskås, Bækkelagets SK. Gult kort: Vegard Forren, Brann. Filip Jørgensen og Tobias Lauritsen, Odd.

Brann (4-2-3-1): Håkon Opdal- Ole Didrik Blomberg, Jon Gudni Fjoluson, Vegard Forren, Thomas Grøgaard - Kristoffer Barmen (Jon-Helge Tveita fra 46.), Petter Strand - Sander Svendsen (Erlend Hustad fra 90.),  Robert Taylor, Mathias Rasmussen (Ruben Kristiansen fra 46.) - Daouda Bamba.

Odd (4-3-3): Sondre Rossbach - Espen Ruud (Fredrik Nordkvelle fra 17.), Odin Bjørtuft, Vebjørn Hoff, Kevin Egell-Johnsen - Joshua Kitolano, Filip Jørgensen (Robin Simovic fra 69.), Markus Kaasa (Eirik Asante Gayi fra 79.) - Tobias Lauritsen (Vladimir Rodic fra 79,), Mushaga Bakenga, Elbasan Rashani