Tar felles løft for å gjøre en forskjell

Oljeserviceselskapet TechnipFMC trekker frem Branns innsats som samfunnsaktør når de skal forklare «comebacket» sitt på Stadion.

Annonse:

Under navnet FMC Technologies eksisterte det er tett samarbeid med Brann over mange år. Til 2019-sesongen er de tilbake som en synlig aktør i Branns nettverk som TechnipFMC. I tillegg til profilering på Stadion er det lagt planer for et samarbeid innenfor samfunnsansvar.

- Både Brann og TechnipFMC er organisasjoner som ønsker å ta rollen som samfunnsaktører på alvor. Derfor ser vi etter områder å samarbeide på der andre skal settes i fokus. Vi snakker om å bry oss, rett og slett, forteller Andreas Helgesen i TechnipFMC.

Planlegger prosjekter sammen

På Stadion opplever man glede over å bli betraktet som mye mer enn en fotballklubb. At en samarbeidspartner trekker frem samfunnsansvar som en årsak til at de vil knyttes tett opp mot klubben, er selvsagt svært gledelig.

- TechnipFMC har først og fremst ekspertise med store og komplekse prosjekter i oljebransjen. Så kommer de til oss og vil prate om samfunnsansvar. Sånt gjør meg glad, forteller Linn Hæreid, leder for samfunnsansvar i Brann.

Hun deltar nå i planleggingen av prosjekter Brann skal gjøre sammen med TechnipFMC i tiden som kommer.

- Det handler om å engasjere de ansatte i bedriften deres ute på Ågotnes. Det handler om nærmiljøet rundt, om våre supportere og om folk som skal gis muligheter til å få oppleve Brann og TechnipFMC fra innsiden uten ellers å ha naturlig tilgang, sier Hæreid.

Andreas Helgesen opplever at et samarbeid med Brann gir intern stolthet. Han tror også det vil gjøre TechnipFMC mer synlig og mer attraktiv for arbeidssøkere.

- Oljebransjen er på vei opp igjen, og vi søker etter de dyktigste folkene til spennende jobber. Synlighet på Stadion er en av flere måter å få tak i disse på, sier Helgesen, som fikk hilse på den flotte gjengen på gatelaget til Brann da han var innom på Stadion denne uken.

Annonse fra Eliteserien: