Tapte serieåpningen

Brann løftet seg etter en svak første omgang, men det endte likevel med et skuffende 4–2-tap mot LSK Kvinner i første serierunde.

Se høydepunktene i videovinduet over eller på vår YouTube-kanal her.

Nei og nei! Dette er jo ikke det Brann-laget vi har blitt vant til å se denne vinteren. LSK Kvinner var aggressive, mens Brann var unøyaktige i starten av kampen. Bare et lite minutt var spilt da Aurora Mikalsen måtte varte opp med en superredning for å hindre scoring. Det påfølgende hjørnesparket traff hodet til en LSK-spiller. Denne headingen ble også reddet av Mikalsen, men en våken LSK-spiss satte returen i mål.

Verre skulle det også bli. Brann fikk dessverre til veldig lite offensivt, mens LSK grep mulighetene de fikk. Etter 25 minutter gikk LSK-kaptein Emilie Woldvik for skudd fra laaangt hold. Skuddet var godt plassert, og Mikalsen stod akkurat langt nok ute til at hun ikke rakk tilbake til målet før ballen lå i nettet. 2–0 til LSK Kvinner.

Slik gikk altså den første omgangen. Brann hadde ballen mye i forsvarsleddet, men ble unøyaktige når de kom nærmere LSK-målet. LSK fikk ryddet unna de få fremstøtene Brann kom med før pause, og dermed lå Brann under 2–0 etter en skikkelig skuffende omgang.

Etter en god pauseprat ute på banen kom Brann ut som et helt annet lag i den andre omgangen. De gikk høyt ut og jaktet en tidlig redusering. Og den kom jo selvfølgelig, da innbytteren Larissa Crummer kriget til seg en ball i bakrommet og sendte den videre til Cecilie Redisch Kvamme. Alene med keeper satte hun ballen i mål. Opphentingen var i gang!

Fire minutter senere var Brann i angrep igjen, denne gangen med Rakel Engesvik. Hun husket LSK-målet fra første omgang og gjorde like gjerne det samme. Fra langt hold gikk hun for avslutning, og ballen føk over keeper og inn i mål. En herlig scoring, 2–2!

Det skjedde mye disse minuttene, for LSK svarte nærmest umiddelbart. Emma Peuhkurinen kom til avslutning fra 20 meter og banket ballen opp i krysset, utagbart for Mikalsen. Brann måtte på ny jakte utligning, og kom veldig nære flere ganger. Larissa Crummer banket ballen like utenfor, Amalie Eikeland headet i stolpen og Rakel Engesvik hadde nok et superskudd, som denne gangen ble reddet.

Men utligningen kom ikke. Istedenfor angrep LSK Kvinner og fikk straffe. Den gikk i mål. Dermed endte det med et skuffende 4–2-tap i seriestarten. La oss håpe dette kan motivere til å slå tilbake i kvartfinalen mot Barcelona på onsdag.

4–2: Tonje Erikstein (90., str.)

Toppserien, runde 1. LSK-Hallen. Tilskuere: 967. Dommer: Herman Holthe. Gult kort: Larissa Crummer, Brann.

Brann (3–4–3): Aurora Mikalsen – Ingrid Stenevik, Marthine Østenstad, Joanna Tynnilä – Cecilie Redisch Kvamme (Johanna Renmark fra 74.), Justine Kielland, Karoline Haugland, Marit Bratberg Lund (Tomine Svendheim fra 74.) – Signe Gaupset (Amalie Eikeland fra 54.), Rakel Engesvik, Anna Aahjem (Larissa Crummer fra 45.).