Tapte knepent mot Barcelona

Brann sjokkerte Barcelona, men måtte til slutt gi tapt mot verdens beste fotballag.

For en stemning det var på Åsane Arena! En gjenvinning, en god pasning eller hva som helst annet som gikk vår vei fikk hele stadion til å juble. Brann klarte til og med å holde litt på ballen i åpningsminuttene, og de mest positive av oss øynet kanskje et lite håp i starten av kampen.

Men Barcelona er et bedre fotballag enn Brann. De tok styringen og var dødelig effektive da den første sjansen kom. Den norske toppscoreren og stjernespilleren Caroline Graham Hansen kom til avslutning fra godt hold. Ballen gikk via en spiller, skiftet redning og gikk i mål bak en utspilt Aurora Mikalsen. Nå er det vel kjørt, eller?

Barcelona overtok fullstendig, og utover i omgangen skapte de sjanse på sjanse. Heldigvis har vi verdens beste keeper, som leverte noen strålende redninger og holdt Brann i kampen. Vi kan takke Mikalsen for at det fortsatt stod 0-1 etter 38 minutter.

For da, helt ut av intet, kom Brann på et sjeldent besøk på Barcelona sin banehalvdel. Signe Gaupset dro på seg press til venstre i banen og slapp ballen videre til Justine Kielland. Hun slo et innlegg langs bakken som gikk  gjennom hele feltet. På bakerste stolpe kom kaptein Cecilie Redisch Kvamme stormende mot mål og satte ballen forbi keeper. Brann utlignet til 1-1 mot Barcelona!

Rett før sjanse hadde Barcelona en ny kjempesjanse, men ballen gikk ikke i mål. Lagene gikk til pause på stillingen 1-1!

Barcelona-overtaket var ikke like tydelig i starten av den andre omgangen. Brann hang mer med og fortsatte å spille seg ut bakfra, med vekslende hell. Sjansene mot Brann-målet kom ikke like ofte som før pause, men det var likevel katalanerne som jaktet den neste scoringen. Etter en periode med Barcelona-press kom scoringen etter 70 minutter. Salma Paralluelo fikk vendt opp i feltet og satte ballen ned i hjørnet.

Denne gangen klarte ikke Brann å komme tilbake, og Barcelona vant til slutt knepent 2-1 på Åsane Arena. Et resultat man absolutt kan være stolt av. Kan vi snu det i bortekampen? Den spilles i Barcelona på skjærtorsdag neste uke.

Husk å kjøpe partoutkort, så er du med oss hele 2024-sesongen! Det gjør du her.

Brann–Barcelona 1–2 (1–1)

0–1: Caroline Graham Hansen (8.)
1–1: Cecilie Redisch Kvamme (38.)
1–2: Salma Paralluelo (70.)

Champions League, kvartfinale. Åsane Arena. Tilskuertall: 3300. Dommer: Alina Peşu. Gult kort: Joanna Tynnilä, Rakel Engesvik, Brann.

Brann (3–4–3): Aurora Mikalsen – Ingrid Stenevik, Marthine Østenstad, Joanna Tynnilä – Cecilie Redisch Kvamme, Justine Kielland, Karoline Haugland, Marit Bratberg Lund – Signe Gaupset, Larissa Crummer, Rakel Engesvik.