Tap i siste hinder før Champions League

Brann startet kampen bra, men tre scoringer imot i andre omgang sørget for et 3-1-tap i siste hinder før Champions League.

Brann startet omgangen best i Malmö. De presset Rosengård høyt og styrte det meste av spillet i åpningsminuttene. Seks minutter var spilt da Brann kom til kampens første sjanse. Et hjørnespark ble slått kort til Tuva Hansen, som sendte et innlegg mot bakerste stolpe. Guro Bergsvand fikk hodet på ballen, men headingen hennes gikk like utenfor mål.

Utover i omgangen tok hjemmelaget over styringen. Brann spilte på seg mange brudd på egen banehalvdel, som resulterte i noen muligheter for hjemmelaget. Sjansene ble imidlertid aldri store.

Til tross for Rosengård-press var det Brann som kom til omgangens siste mulighet. Signe Gaupset fikk tatt ned et innlegg i feltet. Hun tok et par berøringer før hun kom til avslutning fra skrå vinkel, men ballen gikk på feil side av nettveggen. Dermed var det målløst til pause.

Brann skapte også den første sjansen i andre omgang. Et fint angrep endte til slutt hos Signe Gaupset rett utenfor sekstenmeter. Hun prøvde å komme til avslutning, men ble stoppet av Rosengård-forsvarere.

Like etter kom kampens første scoring. Rosengårds nummer 19, Sofie Bredgaard, vendte opp på kanten av sekstenmeteren og bøyde ballen opp i lengste kryss. Fire minutter senere doblet svenskene ledelsen. Rosengård driblet seg fri på høyrekanten før det kom et flatt innlegg som ble bredsidet i mål av Rosengård-spiller Mimmi Larsson. Mareritt-minutter for Brann, og Rosengård ledet 2-0 ti minutter ut i andre omgang.

Brann jaktet redusering, men Rosengård var det beste laget, og i det 70. minuttet kom scoring nummer tre. Mens Brann satset fremover åpnet det seg opp rom bakover. Rosengård spilte seg gjennom det åpne Brann-forsvaret og Mimmi Larsson sendte ballen sikkert ned i hjørnet. 3-0 til Rosengård.

Det så håpløst ut, men ti minutter før slutt kom reduseringen. Innbytter Cecilie Kvamme slo et innlegg inn i feltet. Der var innbytter Maria Brochmann sterkest i luften og stanget ballen ned i hjørnet. 3-1!

Scoringen så ut til å gi Brann energi, men til tross for en liten sluttspurt ble det ingen flere mål. Det ble stopp i siste hinder før gruppespillet i Champions League.

Det er likevel mye annet å se frem til i høst. Brann jakter gull i sluttspillet og skal spille cupfinale på Ullevaal Stadion i november. Neste hjemmekamp spilles 16. oktober klokken 16.00 på Stemmemyren. Da kommer Stabæk på besøk. Billetter til den kampen finner du her.