Tap i Sarpsborg

Brann kom under med to før hvilen, og klarte bare å redusere i andre omgang. Dermed endte det med et tap borte mot Sarpsborg.

Brann fikk en god mulighet til å ta ledelsen etter syv minutter, men Sarpsborgs keeper var kjapt nede og fikk slått skuddet fra 16-meteren ut til hjørnespark.

Men det var hjemmelaget som tok ledelsen. Sarpsborg 08 fikk flere dødballer rundt Branns 16-meter, og på ettertrykk dukket Mikkel Maigaard opp på bakre stolpe og headet Sarpsborg 08 i ledelsen etter 23 minutter.

Etter scoringen hadde Brann flere skuddforsøk, men nok en gang ble de stoppet av Sarpsborgs keeper.

Da økte Sarpsborg til 2–0 ti minutter før pause. Målet ble avvinket for offside, men etter en VAR-sjekk ble det stående.

Det var også pauseresultatet.

Etter hvilen hadde Brann ballen mest, mens hjemmelaget satset på kontringer. Der skapte de noen farlige sjanser, men det var Brann som skulle få redusere.

Tolv minutter før full tid ladet Bård Finne skuddfoten fra rundt 16-meteren og satte ballen i mål via tverrliggeren.

Brann kastet alt i angrep de siste minuttene, men det ville seg ikke foran målet. Dermed ble det

Det er verdt å nevne at to Brann-spillere fikk sine Eliteserie-debuter i denne kampen. David Tufekcic og Rasmus Holten ble begge byttet inn.

Branns neste kamp er hjemme på Stadion mot Stabæk på 16. mai. Kampen har vært utsolgt i lengre tid, og neste kamp på Stadion med ledige billetter er hjemmekampen mot Rosenborg 29. mai. Ledige billetter finner man her.

Sarpsborg 08–Brann 2–1 (2–0)

1–0: Mikkel Maigaard (23.)
2–0: Victor Torp (36.)
2–1: Bård Finne (78.)

Eliteserien, runde 6. Sarpsborg Stadion. Tilskuertall: 5962. Dommer: Marius Lien, Fossum IF. Gult kort: Mikkel Maigaard, Eirik Wichne, Saprsborg 08.

Brann (4–3–3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Japhet Sery Larsen (Rasmus Holten fra 87.), Ruben Kristiansen, David Møller Wolfe (Fredrik Pallesen Knudsen fra 76.) – Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen (Niklas Jensen Wassberg fra 46.), Felix Horn Myhre –Frederik Børsting (David Tufekcic fra 66.), Bård Finne, Ole Didrik Blomberg (Isak Tomar Hjortseth fra 76.).