Tap i Kåres debutkamp

Brann dominerte og presset Mjøndalen bakover gjennom hele kampen. Det endte likevel med nedtur og hjemmetap i Kåre Ingebrigtsens første kamp som Brann-trener.

Se sammendraget fra kampen i videovinduet over.

Mange Brann-supportere hadde sett frem til Kåre Ingebrigtsens debutkamp som Brann-trener. Oppgjøret endte likevel med nedtur etter en sen scoring av bortelagets Andreas Hellum. Brann klarte ikke å svare. Dermed endte kampen med et surt 0-1-tap.

Stolpeskudd og stort ballinnhav

Det var et særdeles giret Brann-lag som løp utpå matten fra start av. Etter et kvarters spilt driblet Gilbert Koomson vekk Mjøndalen-keeper Sosha Makani. Vinkelen ble imidertid for spiss for Branns høyrekantspiller. Han slo ballen hardt inn foran mål. Gjestenes Sondre Liseth avskjærte ballbanen og fikk klarert ballen til corner foran Daouda Bamba.

Bamba skulle imidertid bli sentral igjen ti minutter etterpå. Han vendte vekk en Mjøndalen-forsvarer på venstresiden før han brente ballen via keeper og i stolpen. Bare nesten for Brann-spissen.

Gjestene lå kompakt i forsvaret og lot sjelden Brann-spillerne få fred med ballen. Fire minutter før pause var Brann nok en gang nær scoring etter en corner fra venstresiden. Det ville seg imidertid ikke. Omgangen ebbet ut i 0-0.

Frustrasjon og baklengsmål i sluttminuttene

Etter pause gikk Mjøndalen enda lavere i press enn det de gjorde i de første 45 minuttene. Tiden gikk og det ble stadig vanskeligere for Brann-spillerne å komme til klare muligheter.

Fem minutter før full tid skjedde det som ikke skulle skje. Innbytter Andreas Hellum satte inn kampens eneste mål for bortelaget. Mjøndalen vinner 1-0.

Kampfakta

Brann - Mjøndalen 0-1 (0-0)

Eliteserien fotball, menn. 14. runde. Brann Stadion, 200 tilskuere. Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval IL.

Gule kort: Ingen

0-1: Andreas Hellum (85.)

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Jon-Helge Tveita (Taijo Teniste fra 75.), Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren, Thomas Grøgaard - Fredrik Haugen (Kristoffer Barmen fra 80.), Daniel Pedersen, Petter Strand - Gilbert Koomson, Daouda Bamba, Robert Taylor.

Mjøndalen (3-5-2): Sousha Makani - Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Joakim Solberg (Quint Jansen fra 52.) - Lars Olden Larsen, Tonny Brochmann (Alexander Betten Hansen fra 46.), Stian Aasmundsen, Sondre Liseth (Andreas Hellum fra 81.), Vegard Dragsnes - Shuaibu Ibrahim (Dagur Thorallsson fra 62.), Fredrik Brustad (Gustav Helling fra 81.)