Takkes av i kveld: – Blir vemodig

Eirik Holmen Johansen (31) skal takkes av før kveldens kamp mot Bodø/Glimt. Kontrakten hans går ut ved nyttår, og han takker for seg etter fem år i Brann.

Annonse:
  • Foto: Marius Simensen/Bildbyrån.

– Alt har sin tid, men det blir vemodig. Jeg har vært her i fem år, og det har vært høye topper og dype daler gjennom de årene, sier Erik Holmen Johansen. 

Den høyreiste keeperen kom til Brann før 2019-sesongen, og har vært her siden. Kontrakten han signerte den gang gikk ut i fjor, men han forlenget den med ett år. 

Fikk rett

Den gang sa han følgende: 

– Jeg har stor tro på at laget vil vokse og bli enda bedre i årene som kommer, og det vil jeg være en del av. 

Og før sesongen er ferdigspilt kan man gi keeperen rett i fremtidstroen. For som nyopprykket har Brann i 2023 blitt cupmester, var marginer fra å kvalifisere seg for et gruppespill i Europa og kjemper om medalje i Eliteserien. 

– 2023 har vært et utrolig gøy år, så jeg hadde rett, smiler han. 

Og legger til: 

– Toppunktet var cupfinalen, og i motsetning til tidligere år har det bare vært høye topper og ingen dype daler i år, sier han. 

Eirik Holmen Johansen.jpg

Han sier året i år er hans beste Brann-år, selv om han ikke har fått mye spilletid i duellen med landslagskeeper Mathias Dyngeland. 

– For meg som person er fellesskapet vi har utrolig viktig. Det er en fantastisk gjeng i spillergruppen og jeg har aldri vært borti lignende. Selv om jeg ikke har spilt mye selv, har jeg kommet på jobb med et smil rundt munnen og kost meg på hver eneste trening, sier Holmen Johansen. 

Selv om han takkes av formelt foran Stadion-publikummet i kveld, gjenstår det fremdeles én kamp av årets sesong. Det er bortekampen mot Strømsgodset neste helg. 

Veien videre

Ved nyttår er Holmen Johansen klar for nye utfordringer, men hva og hvor det blir vet han ikke ennå. 

– Jeg har ingenting klart ennå, men jeg har ingen tanker om å legge opp. Jeg stortrives fremdeles med fotballen. Nå blir det ferie hjemme i Sandefjord og så tar jeg det derfra, sier han. 

Branns sportslige leder, Jimmi Nagel Jacobsen, ønsker å takke Holmen Johansen for sine bidrag i Brann. 

– Vi vil si takk til Eirik for hans innsats i Brann. Selv om han ikke har spilt mye har han vært profesjonell hver dag, stått på og kjempet. Han har vært en viktig bidragsyter i et keeperteam som i år har fått frem en landslagskeeper, og han har støttet de andre hver dag. Vi ønsker han all mulig lykke i fremtiden, sier Nagel Jacobsen. 

Annonse fra Eliteserien: