Taijo: - Vi jobber enormt hardt!

Brann-back Taijo Teniste trekker frem det enkle svaret for å beskrive sesongstarten.

Annonse:

Etter 16 poeng på seks kamper og bare to innslupne mål er det mange i Brann som har fått velfortjent skryt.

En av dem er nykommer Taijo Teniste, som har to målgivende samtidig som har har vært så trygg bakover at man skulle tro han hadde vært en del av laget i årevis. 

30-åringen med over 60 A-landskamper for Estland forklarer den defensive tryggheten slik: 

- Vi har en veldig sterk forsvarsrekke. Men det er definitivt ikke bare forsvaret som har gjort jobben sin. Hele laget jobber enormt hardt, og det er hovedårsaken til at vi bare har sluppet inn to mål, påpeker estlenderen. 

Hyllet for målgivende

Teniste innrømmer at sesongåpningen har vært strålende og moro å være med på for en spiller med fortid i Sogndal der det handlet om opprykk eller å unngå nedrykk. 

- Det har vært en fantastisk start. Men sånn må det være visst vi skal være helt oppe i toppen.

Onsdag var Teniste sentral da Ranheim-kampen ble avgjort i Branns favør. Et fint veggspill med Amer Ordagic ga Teniste muligheten til å finne Steffen Lie Skålevik foran mål. Han scoret enkelt 2-0. 

På Brann-spillernes Snapchat (brannspillerne) ble assisten hyllet at lagkamerat Gilli Rolantsson etter kampen. Teniste virker litt brydd.

- Ærlig talt så bryr jeg meg ikke så mye om hvem som slår målgivende. Vi er et lag, minner han om.

Ros fra treneren

Brann-trener Lars Arne Nilsen gleder seg over måten Teniste har funnet seg til rette på. Men han er ikke overrasket:

- Ettersom Taijo hadde mange år bak seg i Eliteserien før han kom til oss visste vi hvilke kvaliteter han har. Han har tilpasset seg fort og levert på godt nivå i kampene hittil, synes han.

Han påpeker at Taijo er nøye i treningsarbeidet og tar godt vare på seg selv. Det er vanskelig å fatte at mannen har passert 30 år. 

- Han ser jo ut som en 18-åring, synes Nilsen.

Sandefjord - Brann har avspark klokken 18.00 søndag. Deretter er det cupkamp borte mot Sotra på onsdag klokken 18.00 før Tromsø er motstander på Stadion søndag 6. mai klokken 20.00.

Kjøp billetter

Annonse fra Eliteserien: