Sviende nederlag i Molde

Det ble et sviende 1-5-tap borte mot Molde. Men Brann er fortsatt serieleder.

Oppgjøret startet på verst tenkelig måte da Erling Braut Håland kom alene mot mål skaffet Molde straffe etter bare to minutters spill. Unggutten tok selv straffesparket, og sendte Molde i føringen før alle tilskuerne hadde rukket å finne setene sine.

Den tidlige scoringen ga hjemmelaget blod på tann, og det tok ikke mange minutter før Molde økte ledelsen både en og to ganger. Først var det den svenske nykommeren Pawel Cibicki som satte inn Moldes andre mål med et skudd i det 20. minutt. Deretter var det Fredrik Aursnes sin tur til å komme på målscorerlisten. Bare fem minutter etter 2-0 kom nevnte Aursnes igjennom og satte ballen til side for Samuel Sahin-Radlinger i Brann-målet.

3-0 til hjemmelaget før halvtimen var spilt. Brann hadde fått en svært dårlig start på kampen.

Tente et lite håp

Nesten ut av ingenting kom det en redusering fra Brann. To minutter på overtid i 1. omgang, da de fleste belaget seg på å gå til pause med 3-0 til hjemmelaget, slo Vito Wormgoor en nydelig ball bak forsvaret til Molde. Steffen Lie Skålevik startet på riktig side til riktig tid. Mellom Moldes midtstoppere nådde han ballen først og headet kontrollert reduseringen i en flott bue over Andreas Linde i Molde-målet.

En nydelig scoring av sotraværingen, og et lite håp var tent.

2. omgang startet brukbart. Brann slapp det massive presset fra hjemmelaget som vi så i innledningen av 1. omgang. I denne perioden av kampen var det jevnspilt lenge, og Brann kom seg stadig til småfarligheter som kunne endt med scoring og full kamp igjen.

Klart tap til slutt

I stedet skulle det gå galt igjen. Igjen var det Aursnes som var frempå. Et langt skudd langs bakken gikk rett i mål i det 69. minutt. Med 4-1 og kun drøye 20 minutter av oppgjøret var det meste i realiteten avgjort. Kristoffer Haugen avsluttet det hele med scoring i det 78. minutt.

5-1 til Molde ble sluttresultatet. En tung kveld for alle oss med hjertet i Brann.

NB! Brann leder fortsatt serien med sine 38 poeng, ett foran Rosenborg som spilte 1-1 hjemme mot Stabæk i kveld.

5-1: Kristoffer Haugen (78.)

18. serierunde. Eliteserien. Aker Stadion. 7640 tilskuere. Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF. Gult kort: Pawel Cibicki og Vegard Forren (Molde), Samuel Sahin-Radlinger og Fredrik Haugen (Brann).

Molde (4-3-3): Andreas Linde - Christoffer Remmer, Ruben Gabrielsen, Vegard Forren, Kristoffer Haugen - Fredrik Aursnes, Babacar Sarr, Etzaz Hussain (Magnus Wolff Eikrem fra 73.) - Eirik Hestad, Erling Braut Haaland (Leke James fra 73.), Pawel Cibicki (Petter Strand fra 56.).

Brann (4-3-3): Samuel Sahin-Radlinger -Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Kristoffer Barmen, Amer Ordagic (Peter Orry Larsen fra 46.) - Gilbert Koomson, Steffen Lie Skålevik (Marius Bildøy fra 86.), Ludcinio Marengo (Henrik Kjelsrud Johansen fra 46.).