Svava Rós Guðmundsdóttir har signert

SK Brann kvinner har forsterket seg med den islandske angrepsspilleren Svava Rós Guðmundsdóttir.

Annonse:

Landslagsspilleren Svava Rós Guðmundsdóttir signerte i dag en kontrakt med Brann som strekker seg ut 2022-sesongen, med en klausul på opsjon i 2023.

– Akkurat nå er jeg bare veldig glad, og jeg gleder meg veldig til å komme i gang.

26-åringen kommer gratis etter at kontrakten med franske Bordeaux ble terminert i desember. Før det var hun to år i svenske Kristianstads DFF.

– Brann er en klubb med høye ambisjoner, noe som trigget meg veldig. Jeg liker retningen de har tatt nå og jeg har et ønske om å bidra til å vinne noe sammen med laget i årets sesong.

I 2018 spilte hun for Røa Fotball Elite, der scoret hun imponerende 18 mål på 24 kamper. Svava, som er oppvokst i Reykjavík på Island, blir også gjenforent med sin lagkamerat på landslaget, Berglind Thorvaldsdottir.

– Berglind kjenner jeg veldig godt fra landslaget, i tillegg har vi spilt sammen i den Islandske klubben Breidablikk. Jeg kjenner faktisk Therese Sessy Åsland godt også fra tiden min i både Røa og  Kristianstads DFF. Så det blir veldig hyggelig å få spille sammen med begge de to igjen.

Sammen med landslaget skal hun spille sommerens EM i England, der Island skal møte Italia, Frankrike og Belgia. 

Treneren gleder seg

Trener Alexander Straus gleder seg over å ha signert en spiller av Guðmundsdóttir kaliber. Han tror 26-åringen vil gi Brann-laget en ny dimensjon.

– Det er ingen hemmelighet at vi har ønsket å hente én offensiv spiller til, og Svava er en spiller vi har hatt på blokken lenge. Hun hadde flere gode tilbud, men likevel ytret hun et sterkt ønske om å få spille for oss da vi kom på banen, noe jeg ser på som veldig positivt. I Svava får vi en spiller med stor fart, fysikk og gjennombruddskraft. Hun vil helt klart gjøre oss enda mer slagkraftige i årets sesong, sier Straus til Brann.no.

Hun beskriver seg selv som en kreativ spiller som kan skape mye. I tillegg trekker hun frem at hun kan være med på å snu kamper.

Alex x Svava.jpg

Guðmundsdóttir er den femte signeringen for sesongen. Fra før har Therese Sessy Åsland, Nora Eide Lie, Berglind Thorvaldsdottir og Hanne Larsen kommet inn. 

Toppserien starter 20. mars med bortekamp mot Røa, mens første hjemmekamp på Stemmemyren er 27. mars mot Arna-Bjørnar.

Skaff deg partoutkort her

Annonse fra Eliteserien: