Svakt Brann senket av Tromsø

Etter tap borte mot Mjøndalen forrige runde, skulle Brann reise seg hjemme mot Tromsø på Stadion. Det endte i ny skuffelse.

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet over.

Det var alt annet enn en morsom start på kampen. Først kom Tromsø til en halvsjanse der Håkon Opdal måtte ut i full strekk.

Deretter gikk den tidligere Brann-spilleren Simen Wangberg ned for telling etter en situasjon i Tromsø-feltet. Stopperen var tydelig svimmel og måtte byttes ut.

Det tok litt tid før Brann festet grepet om kampen. Etter 12 minutter kom Koomson på vei igjennom og like utenfor 16. meteren ble han sendt i bakken av Tromsøs keeper. Dommeren mente Gudmund Kongshavn ikke fratok Brann en opplagt scoringsmulighet, og det ble delt ut gult kort. Frisparket i god posisjon ebbet ut i ingenting.

Men så kom scoringen til Brann etter 21 minutter. Petter Strand vant ballen langt inne på Tromsø sin halvdel. Daouda Bamba tok over, lurte bort en forsvarer og plasserte ballen lavt i lengste hjørne.

Begge lag kom til sine sjanser, men det var Tromsø som fikk målet sitt etter 40 minutters spill. Et frispark ble slått inn i feltet og kaptein Vito Wormgoor var uheldig og headet ballen bak Opdal i målet.

På overtid var Tromsø også nærme ledelsen. Taylor lurte offsidelinjen til Brann og etter litt om og men, fikk han sendt av et skudd som gikk i stolpen! Brann slapp med skrekken og det står 1-1 til pause

Bortelaget med perlemål

Andre omgang begynte med middels tempo på ball og ikke de helt store sjansene. Men så fikk bortelaget et drømmetreff. Forsvaret til Brann klarerte et innlegg, men presset ikke skikkelig opp i Valakari som sto i returrommet.

Han fikk tid til å sikte, og det gjorde han veldig bra! Ballen gikk rett i krysset, og Tromsø tok med det ledelsen 2-1 etter 55. minutter

Og etter scoringen tok bortelaget over kampen. Det ga også resultater kvarteret før slutt. Tromsø kom rundt på siden og fikk lagt inn foran mål. Helt alene på bakerste stolpe sto Azemi, og han fikk en enkel jobb med å heade ballen i mål bak Opdal. Svakt av Brann-forsvaret!

Brann fikk en redusering fra Azar Karadas rett før slutt. Veteranen plukket ned en løs ball, vendte seg på femøringen og banket ballen i mål! Pent gjort, men det holder ikke for Brann som tapte 3-2 på stadion.

Brann - Tromsø 2-3 (1-1)

Eliteserien menn, 19. serierunde. Stadion. 10.314 tilskuere. Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger. Gult kort: Ruben Yttergård Jenssen, Veton Berisha, Brann. Artem Sokol, Gudmund Kongshavn, Tromsø.

1-0: Daouda Bamba (22)
1-1: Vito Wormgoor (selvmål, 40)
1-2: Onni Valakari (56)
1-3: Fitim Azemi (76)
2-3: Azar Karadas (89).

Branns lag (4-3-3): Håkon Opdal - Taijo Teniste (Christian Eggen Rismark fra 71), Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen (Azar Karadas fra 71) - Petter Strand (Kristoffer Barmen fra 62), Amer Ordagic, Ruben Yttergård Jenssen - Gilbert Koomson, Daouda Bamba, Veton Berisha.

Tromsø (4-2-3-1): Gudmund Kongshavn - Artem Sokol, Simen Wangberg (Jostein Gundersen fra 8), Kent-Are Antonsen, Juha Pirinen - Onni Valakari, Morten Gamst Pedersen - Aidan Barlow, Robert Taylor, Daniel Berntsen (Magnus Andersen fra 68) - Fitim Azemi.