Suveren seier i den historiske seriestarten

Brann var overlegne i sin første kamp i Toppserien, og vant 5-2 over Røa.

Høydepunkter: Direktesport.no. Foto: Alexander Larsen, Norske Fotballkvinner.

Flere spillere i Brann skal ha vært plaget av korona den siste tiden, men det så man ingen tegn til i seriestarten mot Røa. Brann dominerte nemlig fullstendig på Røabanen, og Brann-supporterne som var til stede kunne glede seg over mange nydelige Brann-angrep i solskinnet.

Ni minutter ut i omgangen kom kampens første scoring. Nora Eide Lie fant Elisabeth Terland på løp inn i sekstenmeteren, som fra skrått hold satte inn Branns første scoring i Toppserien noensinne. En nydelig scoring!

Brann var det beste laget i Oslo, og det kunne fort kommet flere mål i første omgang. Terland kom til mange gode avslutningsmuligheter, og både Marit Bratberg Lund og Cecilie Kvamme skapte store sjanser fra hver sin ving-back.

Ti minutter før pause fikk de endelig uttelling. Tuva Hansen la ballen inn igjen i feltet etter et hjørnespark. Røa fikk ikke klarert, og Nora Eide Lie satte inn 2-0 i sin første tellende kamp for laget. Brann hadde gode muligheter til å gå opp i 3-0, men de gikk til pause med en fin tomålsledelse.

Røa gikk høyt ut fra start i andre omgang og skaffet seg et tidlig hjørnespark. Det ble slått helt bakerst i feltet, der Julie Austdal headet inn en redusering for hjemmelaget. Da ble det plutselig litt spenning i kampen, men det tok bare syv minutter før Brann igjen skulle øke ledelsen. Eide Lie driblet seg fri på venstrekanten og slo et godt innlegg til Marthine Østenstad, som nikket inn 3-1 til Brann.

Brann etablerte et kraftig trykk mot Røa-målet, og like etter scoringen dro Lund seg innover i sekstenmeteren og avsluttet. Keeper reddet skuddet, men returen endte opp hos Nora Eide Lie. Avslutningen hennes fra 16 meter gikk via en Røa-spiller og inn i mål. Dermed stod det 4-1, og Eide Lie kunne notere seg for to mål og to målgivende pasninger i seriedebuten for Brann.

Noen minutter senere vendte Kvamme spillet over til Lund på motsatt ving-back. Lund la ballen inn foran mål, der Kvamme var klar til å sette ballen i mål. Etter tre mål på åtte effektive minutter var stillingen 5-1 til Brann.

Den siste halvtimen hadde Brann to avslutninger i tverrliggeren, men kampens siste scoring var det Røa som stod for. På overtid fikk de et hjørnespark som traff hodet til tidligere Sandviken-spiller Synne Vatshelle Raa. Headingen hennes ble stusset videre inn i mål av Vilde Fjelldal, og Røa reduserte til 5-2.

Det ble sluttresultatet, og den historiske seriestarten ble til en perfekt start på Brann-tilværelsen!

Neste seriekamp spilles hjemme på Stemmemyren. Den kampen spilles søndag 27. mars klokken 15.00, og da er det Arna-Bjørnar som kommer på besøk. Kjøp billetter til kampen her

KAMPFAKTA:

Røa - Brann 2-5

1. serierunde i Toppserien, Røa kunstgress, 478 tilskuere

Mål: 0-1 Elisabeth Terland (11), 0-2 Nora Eide Lie (36), 1-2 Julie Austdal (46), 1-3 Marthine Østenstad (54), 1-4 Nora Eide Lie (57), 1-5 Cecilie Redisch Kvamme (62), 2-5 (90).

Brann (3-4-2-1): Aurora Mikalsen - Marthine Østenstad (Ingrid Stenevik fra 82), Guro Bergsvand, Tuva Hansen - Cecilie Redisch Kvamme, Nora Eide Lie, Lisa Naalsund (Mille Aune fra 82.), Marit Bratberg Lund - Elisabeth Terland, Therese Sessy Åsland (Svava Ros Gudmundsdottir fra 63.) - Berglind Thorvaldsdottir (Rakel Engesvik fra 72.).