Surt tap på hjemmebane

Etter en frisk start skulle to forferdelige minutter ødelegge hele kampen for Brann. Rødtrøyene forsøkte å kjempe tilbake, men måtte gi tapt til slutt. Gjestene vant 3-1.

Kampen startet friskt for Brann sin del, og allerede etter fem minutter kom Bård Finne på en frisk raid på høyresiden. Han slo inn foran mål, der kom Robert Taylor og fyrte av et godt skudd som FKH-keeper Egil Selvik måtte slå til hjørnespark.

Brann hadde vedvarende press de første tjue minuttene, men FKH kom ofte farlig til med sine raske kantspillere. I det 28. minutt var det Sondre Liseth som kom alene med Håkon Opdal. Den tidligere Fana-spilleren var iskald foran Brann-målet og sendte araberne i ledelsen.

To minutter senere var det Kristoffer Velde som gjorde en flott soloprestasjon, før han doble ledelsen for FK Haugesund. Det var to forferdelige minutter som sendte Brann fullstendig bakpå i kampen. Nå måtte hjemmelaget score minst to ganger for å få noe igjen fra oppgjøret.

Redusering og straffebom

Resten av omgangen var nervøst og oppjaget. Haugesund kunne ha faktisk ha økt sin ledelsen ved flere anledninger. Det ble med to scoringer. Lagene gikk til pause med 0-2 i målprotokollen.

Brann byttet inn Moonga Simba etter sidebyttet, og det skulle vise seg å være et smart trekk.

Svensken vartet med tekniske detaljer som man ikke ser for ofte, og skapte flere farligheter foran FKH-målet.

I det 68. minutt dro han seg fra sin oppasser, og fyrte av et hardt skudd som Selvik måtte slå til hjørnespark. Bård Finne slo inn fra venstre, der vant nykommer Runar Hove duellen med Thore Pedersen. Aune Heggebø fanget opp nedfallsfrukten og hamret ballen i mål. 1-2 og nytt håp for Brann!

Kvarteret før full tid er det Simba som nok en gang driblet seg fri på høyresiden. Han felles, og Brann får straffe. Dessverre reddet Selvik mesterlig på Taylor sin staffe. Dermed fortsatt 1-2.

I stedet skulle innbytter Alioune Ndour fastsette sluttresultatet til 1-3. Brann taper kveldens kamp.

Brann - FK Haugesund 1-3 (0-2)

Eliteserien, runde 17. Brann Stadion. Dommer: Espen Andreas Eskås, Bækkelagets SK. Gult kort: Felix Horn Myhre, Brann. Kristoffer Velde, FK Haugesund.

0-1: Sondre Liseth (28.)
0-2: Kristoffer Velde (30.)
1-2: Aune Heggebø (69.)
1-3: Alioune Ndour (81.)

Brann:  (4-2-3-1): Håkon Opdal - Petter Strand, Runar Hove, Fredrik Pallesen Knudsen (David Møller Wolfe fra 59.), Ruben Kristiansen - Sivert Heltne Nilsen, Felix Horn Myhre - Bård Finne, Robert Taylor, Niklas Jensen Wassberg (Moonga Simba fra 46.) - Aune Heggebø.