Surt tap i Oslo

Brann startet bra, men det endte med et 2–0-tap mot Vålerenga.

Se høydepunktene i videovinduet over eller direkte på vår YouTube-kanal her.

Dette har vi sett før... Brann var jo lenge det klart beste laget i Oslo, men klarte ikke å omsette sjansene til scoringer. Bare tre minutter etter avspark spilte Brann ut Vålerenga og Tomine Svendheim dunket ballen i tverrliggeren. Hjemmelaget hang ikke med i åpningsminuttene.

Den neste, store sjansen kom etter en drøy halvtime. Signe Gaupset løp ifra hele Vålerenga-laget og kom til slutt alene med keeper. Hun kunne ha trillet ballen videre til Nora Eide Lie, men valgte å avslutte selv. Keeper reddet. Brann burde definitivt ha vært i ledelsen.

Det var en veldig åpen fotballkamp på Intility Arena. Begge lag stod høyt og ønsket å angripe. Selv om det stort sett var Brann som fikk det til, skapte også Vålerenga noen halvsjanser i ny og ne. Like før pause tok de ledelsen. Ballen ble lobbet gjennom til Karina Sævik, som satte ballen ned i det lengste hjørnet. Gu' kor irriterende.

I andre omgang var Vålerenga mer med i kampen. Hjemmelaget startet omgangen med å smelle ballen i stolpen, og noen minutter senere kom de alene med keeper. Aurora Mikalsen hadde heldigvis full kontroll. Kampen bølget frem og tilbake, så Brann fikk også sine sjanser. Både Rakel Engesvik og Signe Gaupset kom til avslutning, men ingen av dem gikk i mål.

Kampen utviklet seg i feil retning for Brann. Vålerenga tok mer over og så ut til å ha god kontroll på ledelsen. Et kvarter før slutt angrep de på venstresiden. Amalie Eikeland stoppet Ylinn Tennebø på ulovlig vis, og dommer pekte på straffemerket. Aurora Mikalsen slang seg til den ene siden og Elise Thorsnes satte ballen til den andre siden. 2-0 til Vålerenga.

Det ble ingen stor sluttspurt fra Brann i sluttminuttene. Et lavtliggende hjemmelag klarerte unna de forsøkene som kom. Tiden rant ut og Vålerenga tok alle poengene i toppkampen. Et skikkelig surt tap.

Tusen takk til den nydelige gjengen med supportere som stilte opp! Vi håper på like god støtte i hjemmekampen mot Arna-Bjørnar om en uke. Billetter finner du her.

Vålerenga–Brann 2–0 (1–0)

1–0: Karina Sævik (43.)
2–0: Elise Thorsnes (75.)

Toppserien, runde 12. Intility Arena. Dommer: Karoline Marie Jensen. Gult kort: Marthine Østenstad, Joanna Tynnilä, Karoline Haugland

Brann (4–3–3): Sandra Stavenes – Amalie Eikeland, Marthine Østenstad, Joanna Tynnilä, Tomine Svensheim (Marit Bratberg Lund fra 78.) – Signe Gaupset, Justine Kielland, Karoline Haugland – Johanna Renmark (Anna Aahjem fra 66.), Nora Eide Lie, Rakel Engesvik.